Corul care îţi poartă paşii spre celebritate, din şcoală se cunoaşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corul „Harmony“, la repetiţii
Corul „Harmony“, la repetiţii

Despre „Harmony“, corul Liceului Teoretic „Henri Coandă“, se povesteşte mereu în strânsă legătură cu succesul la scenă deschisă, cu premii de top la festivaluri şi concursuri, cu aplauze primite în ţară şi în străinătate.

Sunt 22 elevii care fac auzită vocea „Harmony“ şi doi profesorii care îi coordonează, Liviu Ploae şi Claudia Ivaşcu, care se laudă cu talentul şi munca liceenilor care au ales să îşi ocupe frumos timpul liber, trecând elegant peste şicanele tinerilor de vârsta lor care consideră plictisitoare această ocupaţie. Pentru toţi muzica înseamnă inspiraţie, deschidere spre noi dimensiuni şi apropiere de oameni cu totul speciali.

Andreea şi Alina Vasile au ajuns graţie corului să susţină vara concerte în Italia, la Trento, Pinzolo, Tione din Trento, Padova, alături de solişti şi instrumentişti profesionişti, unul dintre aceştia fiind Maurizio Meo. „Publicul din Italia apreciază faptul ca grupul nu este alcătuit numai din italieni ci şi din români, lucrul acesta promovând intr-un mod pozitiv imaginea tinerilor români în Italia“. De asemenea, în vara lui 2011 participau împreună cu grupul ,,VIVOX“ din Ploieşti la Festivalul „Sanremo junior“.

„Harmony“, corul Liceului Teoretic „Henri Coandă“ din Craiova

De reuşita lor se bucură din plin colegii din cor, căci împreună formează un grup de prieteni, în care se completează unii pe alţii, iar în asta stă şi succesul lor. În decembrie, anul trecut, „Harmony“ lua marele premiu la Festivalul „Glas de înger“. Apoi, prezenţa la „Dor de sărbători“ a însemnat premiul I, la „Datini de iarnă“ premiul II, iar la Concursul coral de colinde – premiul III. După muncă vine şi răsplata. În aprilie vor merge două zile la munte, excursie pe care au câştigat-o odată cu aceste premii.

„Sunt receptivi, punctuali, serioşi, vin cu plăcere la repetiţii“, mărturiseşte Liviu Ploae, profesorul lor de muzică. Roxana Neamţu, elevă într-a IX-a, confirmă disciplina le-a cultivat-o tuturor corul: „Sunt responsabilităţi pe care am înţeles că trebuie să ni le asumăm aşa cum se cuvine. Ştim că atunci când meregem la un concurs trebuie să fim foarte bine pregătiţi“. De două ori pe săptămână vin la clubul de muzică din cadrul liceului şi îşi fac timp şi pentru implicare în proiecte de voluntariat.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite