Cortina peste anului vechi, trasă la Craiova în spiritul artelor marţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul de Aikido Tradiţional din Bănie a celebrat marţi seara Kagami Biraki, obicei japonez care anunţă sfârşitul sărbătorilor de iarnă şi începutul unui nou an.

Mici şi mari practicanţi Aikido au fost protagoniştii festivităţii, începută cu o ceremonie de purificare, în care sarea aruncată pe tatami a fost măturată cu o crenguţă de brad de către toţi cei prezenţi, pentru ca anul nou să fie norocos şi bogat în împliniri. A urmat un antrenament festiv, iar seara s-a încheiat cu ritualul care dă numele sărbătorii: „Ruperea oglinzii“ – frângerea prăjiturii de orez Kagami Mochi – care marchează sfârşitul perioadei de vacanţă din timpul sărbătorilor de iarnă. Fiecare a gustat câte o bucată de Kagami Mochi şi supa miso tradiţională.

„Este foarte educativă participarea membrilor clubului la această festivitate. Pe lângă apropierea de cultura japoneză  urmărim şi întărirea spiritului de echipă atât de necesar nouă, celor ce practicăm aikido“, a spus Sensei Laurenţiu Dumitru.

„M-am gândit de multe ori că mai ales tinerii trebuie să aibă o iniţiere cât mai complexă atunci când se hotărăsc să practice aikido, când încearcă să înţeleagă nu numai tainele acestei nobile arte marţiale ci să aibă şi o cunoaştere a culturii japoneze.  Fiind dedicată total non-violenţei, în cultura japoneză aikido se practică în viaţa de zi cu zi sub aspecte relaţionale. Se depăşeşte astfel spaţiul dojo-ului  şi se intră într-un spatiu spiritual ce se manifestă sub forma relaţionării cu cei din jur“, a afirmat Sensei Victor Ioncu.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite