Craiova: Ştiinţa atacă Dealul Copoului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Ştiinţa atacă Dealul Copoului
Craiova: Ştiinţa atacă Dealul Copoului

Universitatea Craiova a plecat ieri spre Iaşi, făcând o escală în Bucureşti, iar în această după-amiază a ajuns în Moldova. Eugen Trică va debuta la Ştiinţa în partida cu Poli şi va pune umărul pentru un posibil prim succes al oltenilor în Copou după 24 de ani.

Pe 16 martie 1985 alb-albaştrii se impuneau la Iaşi cu scorul de 2-1. Nimeni nu se gândea atunci că vor trece 24 de ani şi oltenii nu vor mai câştiga niciun duel în capitala Moldovei. În acest sezon, Universitatea Craiova a evoluat slab în cele două deplasări, dar la Iaşi va debuta Eugen Trică. Mai mult ca sigur, simpla prezenţă în teren a mijlocaşului Ştiinţei îi va mobiliza pe tinerii craioveni. „Credeţi că mergem acolo să facem act de prezenţă? Nu batem atâtea sute de kilometri să pierdem. Trebuie să câştigăm şi noi un meci în deplasare. Tinereţea şi valoarea sunt atuurile noastre“, a declarat Eugen Trică în această dimineaţă. Craiova a pierdut duelurile de la Mediaş (2-1) şi de la Braşov (2-0), iar Poli a obţinut o victorie şi un egal pe teren propriu. 

Palmaresul este net favorabil oltenilor

Dincolo de faptul că oltenii nu s-au impus de 24 de ani la Iaşi, palmaresul este net favorabil Ştiinţei. Din cele 46 de partide disputate, 23 de victorii au revenit oltenilor, 12 meciuri s-au încheiat la egalitate, iar de 11 ori au câştigat ieşenii. Pe 22 noiembrie 1964 Poli a învins la un scor de forfait, 3-0, pe Universitatea, acesta fiind primul meci la Iaşi dintre cele două combatante. În 1971, la Craiova, Ştiinţa a obţinut cel mai mare scor de până acum în faţa moldovenilor, câştigând cu 5-0. În fine, în ultimul joc disputat la Iaşi, pe 27 februarie 2009, gazdele au triumfat cu 1-0.

Tehnicianul ieşenilor, Petre Grigoraş, a recunoscut, la conferinţa de presă înaintea partidei, că îşi doreşte să mai treacă măcar un an fără ca Universitatea să se impună în capitala Moldovei. „Nu avem o situaţie prea bună în clasament şi tocmai de aceea o victorie în faţa Craiovei este vitală. De 24 de ani Iaşiul n-a pierdut pe teren propriu cu Craiova şi vrem să rămână aşa. Sunt convins că nu va fi un meci uşor, dat fiind că întâlnim o echipă cu jucători foarte valoroşi, cu mulţi componenţi în echipa naţională de tineret şi cu alţii care bat la porţile naţionalei mari. Mă aştept la o mobilizare totală a jucătorilor mei, iar la final să ieşim învingători“, a spus Grigoraş.

În sezonul trecut, Universitatea a reuşit prima victorie în deplasare tot într-o zi de luni. Gruparea alb-albastră a detronat, în etapa a opta, pe 22 septembrie, liderul de  atunci, Unirea Urziceni, după o victorie cu 2-1, şi s-a menţinut astfel în imediata apropiere a locurilor fruntaşe. Golurile de atunci ale Ştiinţei au fost înscrise de Baird (’17) şi Stoianof (’61), în timp ce pentru Urziceni a punctat Galamaz (’11).

Poli Iaşi şi Universitatea se vor întâlni mâine, de la ora 20.00, în închiderea etapei a VI-a a Ligii I, partida putând fi urmărită livetext şi foto pe www.adevarul.ro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite