Craiova: Copiii au învăţat aseară să recicleze frumos obiecte gata să fie aruncate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Copiii au învăţat aseară să recicleze frumos obiecte gata să fie aruncate
Craiova: Copiii au învăţat aseară să recicleze frumos obiecte gata să fie aruncate

Nu doar au pictat, ci s-au lăsat pictaţi, nu doar s-au jucat, ci au intrat într-un concurs de benzi desenate din care n-au lipsit recomandările pentru adulţi. Simple bidoane de apă au fost transformate de cei mici în obiecte de decor.

Până n-a intrat soarele nori şi nu s-a dus căldura excesivă care a încins ieri betonul Velodromului din Parcul Romanescu, nici craiovenii n-au ieşit din case să vadă care-i treaba cu Mişcarea de Reciclare. La ora 17.00 nu era nici ţipenie de om în cortul amplasat de organizatori pentru copiii şi tinerii dornici să participe la cursurile intensive de recycle art. Două ore mai târziu micuţii şi-au făcut apariţia şi au fost de-a dreptul fascinaţi să se transforme în mici artişti. Pictoriţa Mihaela Cristea le-a pus pensula în mâna, le-a dat culori şi câte un bidon de plastic, iar ei au dat frâu liber imaginaţiei. „Sunt nemaipomenţi şi e important că cei mici află cât de mult contează să dai atenţie şi lucrurilor pe care le credem inutile“, spune Mihaela Cristea.

Bezi desenate, cu dialoguri despre reciclare

Cristina, Andrei, Ana, Costi, Phoebe au luat în serios şi concursul de benzi desenate, cel care de altfel i-a şi transformat în câştigători şi premianţi apreciaţi pentru ideile lor. „Implicarea copiilor în Mişcarea pentru Reciclare este partea cea mai frumoasă a acţiunii noastre. Oriunde am în mers în ţară ei au fost deschişi şi dornici să demonstreze că sunt pricepuţi, iar ideile lor merită să fie luate în seamă. De obicei îi mobilizează şi pe adulţi cu energia şi pofta lor de creaţie“, afirmă Mihaela Panait, reprezentant Roddia Concept.  În cortul devenit atelier de lucru, de la Iaşi,  copiii au îmbrăcat un manechin în haine realizate din hârtie şi i-au pus podoabe din CD-uri. În Braşov şi Cluj au învăţat să facă origami.

Tinerii reciclează în special hârtia

Cei mai mulţi dintre tinerii care venit aseară pe Velodrom au recunoscut că doar PET-urile şi hârtia le colectează separate de deşeurile menajere. „Mi se pare o idee bună acest eveniment. Până la urmă toţi trebuie să ne implicăm, deoarece o facem pentru noi, pentru sănătatea noastră. Eu am terminat acum liceul şi am şi dus la un centru cărţile şi caietele, ca să scap de ele. Acum sper să vină altele în studenţie. Aştept şi eu rezultatele de la admiterea la facultate. Sper să intru la Drept“, mărturiseşte Claudia Goldstein. De la Craiova, Mişcarea pentru reciclare, proiect patronat de Ministerul Mediului, a pornit spre litoral unde la staţionat pe 1 august la Constanţa, pe 8 la vama Veche, pe 15 la Costineşti şi pe 29 la Mamaia. Mesajul „Împreună putem găsi soluţii!“ va ajunge apoi la Timişoara şi în cele din urmă în Bucureşti.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite