Copii de trei ani, cu infecţii acute la spital. S-a triplat numărul bolnavilor cu afecţiuni respiratorii, care au până în 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă.
Foto: Arhivă.

Medicii craioveni spun că numărul copiilor care au infecţii acute respiratorii a crescut în această lună. Printre aceştia sunt micuţi de doi şi trei ani.

Doctorii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova spun că primesc tot mai mulţi copii cu probleme respiratorii şi spun că principala cauză este temperatura scăzută. Un singr medic de la cel mai mare spital din Oltenia a ajuns să îngrijească, într-o singură zi, şi 40 de bolnavi, printre aceştia fiind şi copii cu vârste de doi şi trei ani. "A crescut numărul cazurilor de infecţii acute de căi respiratorii, în spacial laringite acute virale. Putem spune că numărul s-a triplat în această lună, faţă de cea trecută. Aceşti pacienţi au vârste între doi-trei ani şi şapte-opt ani. Recomandăm în această perioadă evitarea colectivităţilor, a spaţiilor aglomerate, şi mamelor să-şi prezinte copiii la doctor încă de la primele simptome, respectiv când răguşesc şi când le curge nasul", a declarat doctorul Bogdan Fănuţă, din cadrul Secţiei ORL Copii a Spitalului Nr. 1 din Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite