Controale la măcelăriile din Craiova! Şefii Direcţiei de Sănătate Publică anunţă inspecţii drastice de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă.
Foto: Arhivă.

Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj anunţă că în perioada următoare vor începe controalele la măcelăriile şi restaurantele din oraş. Inspectorii vor să verifice modul în care sunt păstrate alimentele în depozite.

Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj au anunţat că în perioada următoare vor lua la puricat mai multe unităţi alimentare din oraş. Vor fi controlate raioanele de desfacere a alimentelor uşor perisabile din hipermarketuri, măcelăriile şi magazinele de desfacere carne şi produse din carne, magazinele de desfacere a produselor tradiţionale. "În unităţile menţionate se vor urmări cu prioritate următoarele: efectuarea transportului alimentelor cu mijloace de transport autorizate în acest scop, amenajate şi echipate în scopul asigurării, pe toată durata transportului, a păstrării nemodificate a caracteristicilor nutritive, organoleptice, precum şi a protecţiei împotriva prafului, ploii, insectelor, rozătoarelor şi a oricărei posibilităţi de poluare, degradare şi contaminare a produselor şi ambalajelor", a informat doctorul Bebe Martin, directorul executiv al DSP Dolj.

Alimentele alterate, în vizorul inspectorilor

Inspectorii vor mai verifica dacă în depozite sau pe rafturile magazinelor sunt păstrate produse alimentate etichetate greşit sau expirate. "Se urmăreşte interzicerea punerii în consum a alimentelor contrafăcute, sau care prezintă semne evidente de alterare, semne de infestare cu paraziţi şi insecte, semne ale contactului cu rozătoare, miros şi gust străine de natura produsului, gust, miros sau pete de mucegai (excepţie cele autorizate), prezenţa în conţinut a unor substanţe chimice, corpi străini, etc", a mai informat doctorul Bebe Martin.
Directorul executiv al DSP Dolj a precizat că patronii care nu respectă condiţiile de igienă pentru depozitatrea alimentelor riscă amenzi şi suspendarea activităţii până ce vor rezolva problemele. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite