VIDEO Contractul pasajul subteran a fost scos la licitaţie. Vezi cum ar trebui să arate tunelul rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Craiova a demarat procedura de achiziţie publică pentru construirea celui de-al doilea mare proiect de infrastructură rutieră din centrul oraşului, după pasajul de pe Calea Bucureşti.

 Este vorba de pasajul subteran de sub strada Arieş, proiect a cărui valoare depăşeşte 15,6 milioane de euro. Din această sumă, 12,5 milioane de euro reprezintă finanţarea obţinută din fonduri europene nerambursabile.

Tunelul rutier, care va porni de pe strada Arieş, în apropiere de Casa Studenţilor, şi va ieşi la intersecţia cu bulevardul Calea Bucureşti, va avea o lungime de 405 metri. Proiectul privind realizarea pasajului subteran însemnă şi pregătirea terenului înainte de demararea lucrărilor. Municipalitatea va trebui să pună la pământ două case care stau în calea proiectelor. Este vorba de două imobile situate la intersecţia străzilor Arieş şi eugenia Carada.

Demolarea caselor va avea loc cel mai probabil înainte de începerea lucrărilor propriu-zise, iar proprietarii celor două imobile au fost deja despăgubiţi cu 745.000 de euro. Edili au apelat la această variantă pentru a nu pune în primejdie Biserica Sfântul Gheorghe, situată vizavi de cele două case vizate de demolare, chiar în locul de unde va porni pasajul.

Anunţul de participare pentru proiectul pasajul subteran a fost publicat astăzi, firmele care doresc să se înscrie în cursă având timp să-şi depună ofertele până în data de 17 octombrie. Municipalitatea a pus şi condiţii de participare în ceea ce priveşte cifra de afaceri medie pe ultimii trei ani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite