Craiova: Continuă exodul medicilor. Fostul purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă a plecat în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele medicale din judeţul Dolj pleacă în masă peste hotare. Nume importante din lumea medicală se regăsesc pe lista celor care au luat drumul străinătăţii.

Autorităţile din sănătatea doljeană spun că numărul angajaţilor din spitale, care aleg să lucreze în alte ţări, a crescut alarmant. Cel mai grav este, spun reprezentanţii spitalelor, că pleacă tocmai specialiştii, medici urgentişti şi anestezişti. Un doctor cotat drept un profesionist, care în această lună a luat avionul pentru a munci în Anglia, este Florin Croitoru, medic urgentist, care a fost purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

„Peste 40% dintre medicii români pleacă în străinătate şi acolo îşi dovedesc toate competenţele, sunt apreciaţi la adevărata lor valoare. Aici, în România, sunt condamnaţi de parcă ar fi făcut crime. Străinii ştiu mai bine decât românii de ce este capabil un doctor profesionist”, a declarat dr. Doru Dobrescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, filiala Dolj.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla care este cifra medicilor din Dolj care au părăsit sistemul de sănătate românesc.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite