Contestaţii la repartizarea posturilor în învăţământ, astăzi în şedinţă publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problema a fost semnalată la centrul din cadrul Grupului Şcolar Matei Basarab.Unul dintre candidaţi a reclamat faptul că o fişă în care s-a strecurat o eroare a fost luată în calcul pentru validare.

Unicul post titularizabil în Craiova, la Limba şi literatura română, în Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii Constantin Brâncuşi, a pus pe jar câţiva dintre candidaţii de anul acesta de la Titularizare.Laura Noreanu a contestat fişa de înscriere a candidatei de pe locul II, cea cu 9.50, pentru că nu ar fi menţionat masterul. Soţul acesteia, Sorin Noreanu, s-a arătat indignat de faptul că greşeala poate fi îndreptată şi acum, la finalul concursului. „Eu cred că nu mai se poate modifica acum dosarul unui candidat. Nu mis e pare corect“, a declarat Sorin Noreanu. Explica avenit din partea preşedintelui comisiei. „Absolut orice problemă  în ce priveşte înscrierea candidaţilor, dacă a trecut de candidat sau de informatician în fişa de validare, se solicită Ministerului Educaţiei deblocarea ei pe baza documentelor depuse la dosar şi în funcţie de răspunsul ministerului se validează sau nu“, explică Mihaela Popa, preşedintele comisiei din centrul numărul 1, de la Grupul Şcolar Matei Basarab. „Nu mi-a precizat bine profilul şi specializarea, ori nu mi-a dictat-o bine pentru că nu s-a încadrat perfect. Nu ştiu ce s-a întâmplat“, a mai spus şi informaticianul Mihai Şuşu. Laura Noreanu este la rândul ei contestată de Claduia Ghiocel, pentru faptul că nu şi-a trecut în fişa şi a doua specializare, lucru important pentru postul de la Caraula.

Inspectoratul, de partea primului contestat

„Cu singuranţă, dreptate are candidatul să ceară validarea fişei, atâta timp cât este o greşeală de introducere de date. Însă, când introduci peste 800 de fişe, eu cred că e uman să apară şi o eroare, este una sigură“, spune preşedintele Comisiei de mobilitate, Mihaela Moţăţeanu. Candidaţii care au ales detaşarea la cerere vor participa la a doua etapă de repartizare, programată pe data de 26 iulie în centrele din grupurile şcolare Matei Basarab, Traian Vuia şi în Liceul Teoretic Henri Coandă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite