Construiesc planete din deşeuri reciclabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntari de dragul cunoaşterii
Voluntari de dragul cunoaşterii

Elevi din comuna doljeană Leu şi din localitatea bulgară Oreahovo fac echipă pentru a desluşi tainele astronomiei şi beneficiile ecologiei, alături de voluntarii Asociaţiei Quantum Era, în cadrul proiectului Eco-Space, derulat pe bani europeni, timp de şase luni.

„Nici unul dintre tinerii din comuna Leu nu a privit vreodată printr-un telescop şi nu a avut ocazia să vadă spectaculoasele fotografii realizate de telescopul spaţial Hubble. Din păcate, în Leu doar 5 la sută dintre case sunt conectate la internet“, a spus Irina Gruia, directorul asociaţiei.

Ideea de a construi machete de rachete din materiale reciclabile le aparţine partenerilor bulgari şi este menită să le pună la lucru elevilor imaginaţia şi creativitatea, dar şi să îi facă să înţeleagă cât este de sănătos să recicleze. Este mesajul pe care tinerii îl vor transmite comunităţilor Leu şi Oreahovo, în cadrul Caravanei Eco-Space.

„Apropierea de astronomie  se doreşte a  fi  în fapt aperitivul, „dobândirea gustului“ pentru ştiinţă şi descoperirea unui instrument  care îi  va ajuta să înţeleagă multe din mecanismele lumii în care trăiesc“, a mai spus Irina.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin intermediul Agenţiei Naţionale de Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite