Constantin Iancu, preşedintele APA Dolj „Trebuie să găsim soluţii pentru rezolvarea problemelor pe care le au fermierii din toată ţara“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România s-a aşezat la masa discuţilor la sfârşitul acestei luni cu Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţeanu. Agricultorii i-au cerut lui Ialomiţeanu să îi sprijine în toate demersurile pe care le vor întreprinde de acuma încolo.

Agricultorii din judeţul Dolj pun mare preţ pe sistemul de irigaţii şi vor să facă tot posibilul să îl pună din nou pe picioare „În anul 2012, există slabe şanse să putem iriga, din cauza costurilor foarte mari cu apa. Din păcate, canalele de aducţiune existente se află în acest moment într-un stadiu avansat de degradare. Soluţia propusă de fermieri a fost aceea de a combate fenomenul de deşertificare prin umplerea canalelor pentru irigaţii cu apă, printr-un proiect de mediu, astfel încât această măsură să fie prietenoasă cu mediul şi avantajoasă pentru agricultori şi zonele rurale“, a spus Constantin Iancu, preşedintele filialei Dolj a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România.

Reducerea subvenţiei va afecta proiectele de investiţii

Agricultorii i-au spus  Ministrului Finanţelor Publice că odată cu reducerea subvenţiei de la bugetul naţional de la 75 la 32 euro nu se va întâmpla decât un singur lucru: vor fi afectate serios proiectele de investiţii ale agricultorilor, dar şi anul agricol 2011-2012 „Trebuie să găsim soluţii pentru rezolvarea problemelor pe care le au fermierii din toată ţara. Prin discuţiile pe care le purtăm încercăm să găsim soluţii cât mai optime, care să ne ajute pe viitor “, a  mai precizat Iancu.

Fermierii i-au mai cerut Ministrului Fina’elor Publice ca industria naţională de îngrăşăminte chimice să beneficieze de gaz din producţia românească, astfel încât îngrăşămintele chimice să fie vândute către fermieri la preţuri mai mici. „Nu vrem decât ca preţul îngrăşămintelor chimice necesare agriculturii să fie egal cu cel practicat la export corelat cu cotaţiile de la bursă“, a mai declarat Constantin Iancu, preşedintele filialei Dolj a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite