Craiova: Constantin Dolan, triplu campion naţional la Nan Quan (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Practică Wu Shu de 12 ani, iar în prezent este coordonatorul unui centru de arte marțiale în Băileşti.  Nu poate uita momentul în care i-a strâns mâna idolului său, maestrul He Jing, multiplul campion pe stilul Nan Quan.

Constantin Dolan este un bărbat agil. În cei 12 ani de arte marţiale a căpătat experienţă şi a devenit instructorul copiilor din Băileşti, fiind cooptat în clubul Wu Lin din Craiova. „Clubul nostru a luat amploare prin deschiderea unei săli în Băileşti şi sperăm ca în viitor să cuprindem şi alte zone ale judeţului Dolj“, spune Dolan. El se arată mulţumit de interesul noilor generații din oraşul lui Amza Pellea pentru artele marţiale: „Tinerii sunt interesaţi să înveţe tainele artelor marţiale. Facem parte din primul club care desfăşoară o activitate ce-şi are rădăcinile adânc în cultura chineză.“

„Toată lumea poate să sară un gard, dar nu toţi îl sar frumos“

Practicantul de Wu Shu a obţinut rezultate importante la nivel naţional. Este triplu campion naţional la proba demonstrativă Nan Quan. La categoria de vârstă 15, respectiv 16 ani, a obţinut medaliile de bronz şi argint la proba Sanda Sanshou (sistemul de full contact). Pe plan extern, s-a clasat pe locul 37 de la Campionatele Mondiale din China, iar la Campionatele Europene din Polonia a obţinut locul 18.

Urmăriţi fragmente din prestaţia lui Constantin Dolan la Campionatul European din Polonia

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite