Craiova: Constantin Cucu, un moldovean care antrenează olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Constantin Cucu, un moldovean care antrenează olteni
Craiova: Constantin Cucu, un moldovean care antrenează olteni

Fire dinamică, antrenorul Cucu se poate lăuda, la cei 51 de ani, cu cele mai importante rezultate în box obţinute cu sportivi din Bănie, în special la CS Armata, unde activează şi în prezent.

Viaţa lui Constantin Cucu este tumultoasă, dar şi foarte interesantă. S-a născut în judeţul Vaslui, a făcut şcoala profesională în Urziceni, în armată se afla la Steaua, iar de la 22 de ani locuieşte în Craiova. A avut privilegiul să înveţe în casa părinţilor primei doamne a României, Elena Cuza.

I-a plăcut boxul de mic şi a început să îl practice după ce a absolvit şcoala generală. Primul său antrenor a fost Alexandru Ilie, iar în Craiova a boxat sub îndrumarea profesorilor Furentz Gheza şi Vasile Fântână. „Au fost tehnicienii care mi-au desăvârşit cariera. Craiova înseamnă totul pentru mine, aici cunoscând marea dragoste, de fapt, jumătatea mea. M-am însurat la trei ani după ce ajunsesem în Bănie“, rememorează Constantin Cucu.

Are un băiat, Eduard, care este inginer. „Fiul meu a terminat Facultatea de Automatică şi nu s-a arătat interesat de box. Este mai bine că lucrează într-un alt domeniu“, spune antrenorul clubului militar.

Citeşte în Adevărul de Seară Craiova continuarea poveştii despre viaţa lui Constantin Cucu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite