Constantin Iancu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din Dolj „Culturile de porumb şi floarea soarelui au fost distruse din cauza secetei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Culturile au fost distruse din cauza secetei
Culturile au fost distruse din cauza secetei

În judeţul Dolj sunt 400.000 de hectare arabile, iar jumătate au fost afectate de secetă. Oamenii sunt disperaţi şi sunt convinşi că anul acesta nu vor salva prea mare lucru din culturile de porumb şi floarea soarelui.

Fermierii au precizat că de aproximativ două luni în judeţul Dolj, nu a mai plouat absolute deloc. Din această cauză culturile de porumb şi floarea soarelui au avut de suferit „Dacă nu plouă în urmăoarele cinci zile, nu cred că mai reuşim să facem nimic. Deja culturile sunt compromise în proporţie de 90%. Din păcate noi agricultorii am avut tot timpul de suferit. Apă nu putem cumpăra că ne este livrată la un preţ mare, aşa că nu văd cum ne putem descurca. Degeaba avem sisteme de irigaţii, dacă nu le putem folosi“, a spus Alexandru Motorga, în vîrstă de 62 de ani.

cult

Preţul grîului cu siguranţă va creşte din toamnă, sunt de părere marii agricultori din Dolj „ Din păcate seceta a afectat toată ţara. Culturile sunt uscate de tot. Frunzele la porumb deja sunt galbene. Fermierii vor fi nevoiţi să facă disponibilizări din această cauză, iar oamenii care au terenurile în arendă nu vor mai putea primi anul acesta  partea de produse care li se cuvine“, a precizat  Constantin Iancu, preşedintele filialei Dolj a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România. 

„Vom muri de foame domnişoară“

Oamenii au mai precizat că vor veni vremuri grele în perioada următoare „Vom muri de foame domnişoară. Am avut sisteme de irigaţii, dar ne-am bătut joc de ele. Au fost lăsate în paragină, iar hoţii au profitat de acest lucru şi au furat multe componente. În alte ţări, agricultura este pe primul loc, însă la noi nu prea interesează pe nimeni ce se întâmplă cu noi agricultorii“, a spus un fermier din Dolj.

cult
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite