Craiova: Solomon ar desfiinţa Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Solomon ar desfiinţa Consiliul Judeţean
Craiova: Solomon ar desfiinţa Consiliul Judeţean

Edilul-şef al Craiovei a declarat azi în şedinţa de Consiliu Local că le-a spus celor de la Guvern că ar vrea să primească direct banii care revin municipiului Craiova, nu prin intermediului Consiliului Judeţean.

Solomon e de părere că administraţia judeţeană repartizează Craiovei doar ce rămâne după ce împarte banii celorlalte comunităţi locale din Dolj. „Le-am spus că prefer să mi se dea banii direct la Consiliul Local, nu prin intermediul Consiliului Judeţean pentru că atunci când ai banii începi să-i împarţi şi nu ştiu ce mai rămâne atunci Craiovei. Doar resturi. Eu am mai spus că această structură, după mine, ar trebui desfiinţată”, a  spus Solomon.

Consiliul Judeţean există şi în UE

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean a replicat că şi alţi primari din ţară şi-au exprimat această opinia dea lungul timpului, însă Consiliul Judeţean este o structură care există peste tot în Uniunea Europeană, fie că vor primarii sau nu. „Eu îl privesc cu toată simpatia şi a respectul pe domnul primar. Trebuie spus însă că în Uniunea Europeană această instituţie există, la fel ca şi Instituţia Prefectului pentru că trebuie să coordoneze cineva administraţiile locale. Dacă ar fi după noi, ar fi multă vânzoleală”,a spus Prioteasa.

Autorităţile locale din Dolj, în speţă primarul Antonie Solomon, preşedintele CJ, Ion Prioteasa, şi prefectul de Dolj, Florin Stancu ,au fost avut ieri o întâlnire cu membrii Executivului, care au dorit să le asculte doleanţele referitoare la probleme cu care se confruntă judeţul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite