Craiova: Consilierii nu renunţă la indemnizaţii şi mobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Consilierii nu renunţă la indemnizaţii şi mobile
Craiova: Consilierii nu renunţă la indemnizaţii şi mobile

Proiectele de hotărâre care vizau diminuarea indemnizaţiei consilierilor locali cu 30% şi obligativitatea aleşilor de a-şi plăti singuri facturile la mobil pe fondul crizei economice au fost criticate azi aspru de aleşii locali. Consilierii ar fi trebuit să renunţe la 30% din indemnizaţia de 675 lei pe care o primesc în prezent.

La şedinţa de consiliu, iniţiatorii celor două propuneri, Gheorghe Albăstroiu şi Teodor Radu, au fost acuzaţi de „populism” de către consiliera Aurelia Tiribeja. Aceasta a susţinut că economiile făcute cu reducerea indemnizaţiilor vor acoperi doar costurile „hârtiei igienice” din Primărie.

Ulterior, aceasta a declarat pentru AdS că, spre deosebire de alţi colegi „beneficiari ai unor pensii pe legi speciale”, nu trăieşte decât dintr-un salariu de trei ori mai mic decât al acestora, obţinut la o firmă privată. „Dacă legiuitorul a considerat că aşa trebuie să fie, nu înţeleg de ce ar trebui să decidem altceva. Dacă votam asta, oamenii spuneau că oricum noi facem bani din activităţi ilegale, ori nu este aşa. Sunt colegi care beneficiază de pensie pe legi speciale. Eu am un salariu de trei ori mai mic şi sunt angajată la o firmă privată”, a spus Tiribeja. Indemnizaţia consilierilor este în prezent de 675 lei, iar reducerea aplicată ar fi fost de aproximativ 200 lei.

Un proiect retras, altul refuzat

Proiectul de hotărâre care susţinea diminuarea indemnizaţiilor cu 30% nu a fost avizat de viceprimarul Teodor Sas, acesta motivând că „nu reprezintă o urgenţă”, în timp ce propunerea conform căreia aleşii ar fi trebuit să-şi plătească din indemnizaţie facturile la mobilele puse la dispoziţie de Primărie a fost retrasă chiar de către iniţiator, consilierul Teodor Radu, la presiunea colegilor.

Consilierul a fost, de altfel, şi cel care a declarat că renunţă la toată indemnizaţia primită în calitate de ales local, declarându-se astfel solidar cu situaţia economică din ţară. Radu a adăugat că îşi va plăti singur abonamentul la telefonul mobil printr-un contract de închiriere pe care îl va încheia cu Primăria şi că va renunţa şi la laptop şi la stick-ul pe care l-a primit fiecare ales la preluarea mandatului. La finalul şedinţei de consiliu, şi consilierul Sorin Iordache a precizat că va cere aparatului de specialitate să îi reţină în fiecare lună contravaloarea abonamentului la telefonului mobil din indemnizaţia care i se cuvine.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite