Consilierii locali craioveni se opun impozitelor pe case şi maşini adoptate de Guvern: „Să facă la fel şi în alte oraşe!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţă cu deznodământ neaşteptat la Craiova: Măsurile Executivului ce vizau mărirea impozitelor şi taxelor locale nu au trecut de votul aleşilor craioveni. Reuniţi ieri în şedinţă extraordinară, o parte dintre consilieri au votat împotriva impozitării suplimentare a persoanelor care deţin mai multe case sau maşini cu capacitatea cilindrică mare.

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local avea un singur punct pe ordinea de zi: „Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.449/2009 referitoare la aprobarea impozitelor şi taxelor locale, pe anul 2010“.

Proiectul prevedea mărirea impozitelor pe locuinţe şi autoturisme conform modificărilor aduse Codului Fiscal printr-o ordonanţă de urgenţă. Trecerea măsurilor adoptate de Executiv prin forul consiliilor locale din întreaga ţară a fost propusă chiar de Guvern, deşi ele sunt deja parte integrantă a Codului Fiscal şi ar fi obligatorii. În ciuda faptului că aveau doar datoria de a lua cunoştinţă de noile prevederi fiscale, aleşii locali s-au împotrivit majorării taxelor şi impozitelor.

La şedinţa de ieri, zece consilieri au votat împotriva proiectului de hotărâre, iar 12 în favoarea lui, nefiind întrunit însă minimul de 14 voturi pentru a putea fi aprobat. Gheorghe Nedelescu este unul dintre consilierii locali craioveni care s-au opus proiectului de hotărâre. Acesta a spus că speră ca aleşii din alte municipii să procedeze la fel.

„Şedinţa de azi a decurs destul de bine, în interesul cetăţenilor municipiului Craiova. O astfel de hotărâre în mod vădit nu e constituţională. Era prevăzută aplicarea ei de la 1 iulie 2010, iar noi azi, când fuseserăm chemaţi să o adoptăm, suntem în 11 august 2010. Asta numai aşa, ca exemplu, dar sunt şi mai multe nereguli“, a declarat consilierul local Gheorghe Nedelescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite