FOTOGALERIE Consilierii locali craioveni au renunţat la noile autobuze pentru subvenţia la energie termică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii locali craioveni au votat ieri, în cadrul şedinţei extraordinare, rectificare bugetare prin care 2,5 milioane de lei, bani alocaţi în buget pentru achiziţionarea de noi autobuze, să fie redirecţionate pentru plata subvenţiei la energie termică.

Deşi proiectul de rectificare bugetară a fost atacat de consilierul local Virgil Boboc, fost director al Regiei de Transport în Comun Craiova, consilierii au votat punctul de pe ordinea de zi, banii fiind redirecţionaţi către plata datoriilor.

„Nu putem să avem un oraş modern fără transport modern. Propun ca această sumă să rămână în buget pentru aceste autobuze, fiindcă niciodată nu vor fi suficient de mulţi bani pentru aceste investiţii“, a spus Virgil Boboc în plenul şedinţei.

Explicaţia pentru schimbare de destinaţie a sumei de bani a venit de la directorul economic al Primăriei Craiova, Nicolae Pascu. „Din aceşti bani vom plătim furnizarea energiei termice la populaţie până la nivelul lunii februarie, care era neachitată. Dacă, la sfârşitul trimestrului trei, veniturile vor creşte, poate se va introduce din nou această cheltuială în bugetul local“, a răspuns Nicolae Pascu.

image

Click pe poze pentru FOTOGALERIE cu autobuzele jerpelite din Craiova !

Regia Autonomă de Transport Craiova intenţiona să achiziţioneze 20 de autobuze nou-nouţe anul acesta, în bugetul pe anul 2011 fiind prevăzute 2,5 milioane de lei pentru această investiţie. Noile mijloace de transport în comun trebuiau să înlocuiască rablele marca UDM 112, vechi de două decenii, care circulă pe traseul 2 Cernele - Piaţa Mare.

Parc auto RAT bun de casat

Regia Autonomă de Transport Craiova deţine un parc auto cu 176 de autobuze şi 34 de tramvaie. Din numărul total de autovehicule, 38 sunt marca UDM 112, având o vechime mai mare de 20 de ani şi milioane de kilometri la bord. Alte rable mai circulă şi pe ruta Gară-Romaneşti, însă călătorii mai au de aşteptat până când edilii vor face următoarea investiţie în parcul auto al Craiovei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite