Consilierii locali au decis: Primăria Craiova se împrumută de 20 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii locali au aprobat astăzi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un proiect de hotărâre privind contracarea unui împrumut de 20 milioane euro.

CITEŞTE ŞI:

Craiova: Primăria ne îndatorează cu 20 milioane euro

Edilii susţin că suma este necesară pentru a demara două proiecte importante pentru oraş: Water Park-ul din Lunca Jiului şi Centrul Multifuncţional din cartierul Romaneşti. Primăria Craiova a organizat anul trecut, în octombrie, o licitaţie deschisă la care au participat băncile A.I.C. LEASING & FINANZ GMBH, Banca Comerciala Română şi HYPO Investmentbank AG. În urma evaluării ofertelor, a fost anunţată câştigătoare banca HYPO Investmentbank A.

în următorii 20 de ani Primăria este nevoită să restituie 20 de milioane de euro plus o dobândă variabilă de aproximativ 0,7% odată la 3 luni, o dobândă fixă de 4,25 la sută pe an şi un comision de acordare a împrumutului de 1 la sută din valoarea totală.

 Pentru amenajarea ştrandului din Parcul Lunca Jiului se vor folosi peste opt milioane de euro, restul de bani urmând să fie pompaţi în Centrul Multifuncţional Craiova, o clădire de birouri ce urmează să fie ridicată pe terenul unde astăzi se află Târgul Romaneşti. Aceste sume reprezintă cofinanţarea la cele două proiecte care primesc şi spirjin financiar european.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite