Consilier local bătut de un poliţist din Amărăştii de Sus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul Iulian Trifu susţine că a fost altoit de agentul Ion Mincă şi alţi doi bărbaţi. Adjunctul şefului de post din Amărăştii de Jos este cercetat de colegii săi, fiind acuzat de lovire şi alte violenţe.

Consilierul local din comuna Amărăştii de Sus, Iulian Trifu (40 de ani), susţine că a fost atacat vineri seara de subofiţerul Ion Mincă (41 de ani), aflat în stare de ebrietate. „Eram cam ora 23, eu eram în maşină, în centrul comunei, o aşteptam pe nevasta mea să închidă magazinul să mergem acasă. Ion Mincă a venit la geam şi a început să înjure. Era beat. Atunci când eu am deschis geamul a început să mă lovească şi a încercat să mă tragă afara din maşină“, povesteşte Iulian Trifu.

image

Între cei doi a izbucnit un conflict, lovindu-se reciproc cu pumnii în zona feţei. „El a început să mă lovească, iar eu am răspuns în legitimă apărare. Eu l-aş fi răzbit pentru că el era şi beat, dar au venit doi prieteni de-ai lui şi m-au luat şi ăia la bătaie“, mai spune Trifu. În cele din urmă, consilierul a reuşit să fugă la sediul primăriei de unde a alertat poliţia. „Aş fi anunţat de pe telefonul meu, dar mi l-a luat poliţistul ca să nu sun. Abia am reuşit să ajung la primărie de unde am sunat la 112“, povesteşte Iulian Trifu. La faţa locului s-a deplasat şi primarul localităţii, Dumitru Diaconu. Acesta susţine că l-a găsit pe consilierul local plin de sânge. „Avea sânge la gură pe semne că i-a spart buza. El a fugit de la locul incidentului. Abia mai târziu am reuşit să dau de el şi să recuperez telefonul mobil al victimei“, a declarat primarul. 

Au fost prieteni buni

Consilierul Trifu susţine că poliţistul Mincă „are pică pe el“ de vreo doi ani. „Eram prieteni buni, dar ne-am certat în 2008 atunci când am fost în Italia să cumpărăm scutere. El a rămas atunci fără permis pentru că a depăşit pe linie continuă. Nu ştiu de ce are el impresia că eu sunt de vină. În plus, cred că îi e ciudă că am făcut schimb de combine agricole, iar eu pe cea pe care am luat-o de la el am reuşit să o repar şi îmi fac treaba cu ea“, susţine consilierul.

La adresa poliţistului, Iulian Trifu are numai cuvinte de ocară: „E un mare beţivan, domne. Săptămâna trecută era frânt de beat în faţa Primăriei, nici nu se putea ţine pe picioare. Noroc că a venit nevastă-sa cu maşina şi l-a luat, deşi nu are permis“. Important de precizat că pe cei doi consăteni îi mai leagă şi un perete ce desparte cele două magazine unde îşi desfăşoară activitatea nevestele acestora.

Şeful de post al comunei Amărăştii de Sus, Florea Dăogaru, spune că adjunctul său nu a dat semne de violenţă până acum şi că nu l-a mai văzut în stare de ebrietate. „În timpul liber e posibil să fi consumat băuturi alcoolice. Aseară eu nu eram aici, sunt în concediu de odihnă“, susţine acesta. Poliţistul bătăuş a refuzat să dea declaraţii evitând contactul cu presa.

Florea Dăogaru, şeful de post



Poliţistul a fost chemat la raport

image

Victima a depus o plângere faţă de cele trei persoane pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe, cazul fiind preluat de Poliţia Oraşului Bechet. Poliţistul mai trebuie să dea explicaţii şi şefiilor săi de la Craiova pentru comportamentul de care este acuzat, deşi, potrivit Biroului de Presă al IPJ Dolj, vineri seara acesta se afla în timpul liber. „Cu privire la acuzaţiile aduse urmează să fie sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj“, se precizează într-un comunicat de presă semnat de Biroul de Presă al IPJ dolj. Despre poliţistul Mincă mai trebuie spus că în urmă cu patru ani a fost mutat disciplinar de la postul de poliţie Dobreşti la cel din Amărăştii de Sus.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite