Craiova: Conflict între fostul director de la Henri Coandă şi inspectorul general şcolar Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Conflict între fostul director de la Henri Coandă şi inspectorul general şcolar Dolj
Craiova: Conflict între fostul director de la Henri Coandă şi inspectorul general şcolar Dolj

Elevii au protestat în ultimele două zile pentru ca fostul director al Liceului Teoretic Henri Coandă, Mihai Dragu, să fie readus în funcţie. Conflictul a a atins apogeul în momentul în care Mihai Dragu a cerut insistent demisia conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, iar Lelioara Nicola a spus despre fostul director din liceul Henri Coandă că se află sub influenţa medicamentelor.

Mai citiţi:

Cum au fost calmaţi elevii protestatari de poliţişti în a doua zi de nemulţumiri

Vezi cum au protestat ieri elevii de la Liceul Teoretic „Henri Coandă“

Mihai Dragu a dezvăluit că a depus memoriu la Ministerul Învăţământului pentru demiterea conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. „Ce se întâmplă la inspectorat este o ilegalitate. Trebuie să scăpăm de această gaşcă. Pentru ceea ce au ar trebui să înfunde puşcăria. Ne-au dat pe noi afară pentru a-şi pune în funcţii rudele şi prietenii“, a declarat Dragu pentru Craiova.adevarul.ro.

În replică, inspectorul şcolar general Lelioara Nicola a profitat de situaţia în care se află Mihai Dragu, făcând acuzaţii grave. „Probabil că domnul Dragu se afla sub influenţa medicamentelor când a spus acele lucruri. Trebuie să îl înţelegem şi pe el că nu se află într-o stare de sănătate prea bună“, a spus Lelioara Nicola. Aceasta a dat un sfat elevilor care au protestat zilele trecute pentru revenirea lui Mihai Dragu: „Copiii au datoria să înveţe, nu să aibă asemenea atitudine“.

Pe de altă parte, ieri, premierul Emil Boc a ameninţat că o va demite pe Ecaterina Andronescu, daca ministrul Educaţiei nu va renunţa la ordinul care îi conferă dreptul de a schimba directorii de şcoli. În replică, Ecaterina Andronescu a declarat că Legea învăţământului şi statutul personalului didactic se aplică până când noua lege va intra în vigoare. PD-L a acuzat-o pe Ecaterina Andronescu că a emis un ordin prin care numirea directorilor interimari se face de minister. Democrat-liberalii susţin că înlocuirea directorilor are ca scop politizarea instituţiilor înaintea campaniei electorale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite