Condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală. A prejudiciat statul cu peste 1,1 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horaţiu Vili Ene, din Craiova, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală, iar Costel Adrian Marinescu la doi ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa este definitivă şi a fost dată de Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.

Horaţiu Vili Ene a prejudiciat bugetului de stat prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor fiind de peste 1,1 milioane lei. Craioveanul în calitate de  administrator al SC ECV Craiova, a derulat diverse activităţi comerciale, în perioada 2007-2009, fără a întocmi documentele contabile legale, prin activitatea infracţională creând un prejudiciu bugetului de stat de 1.173.557 lei. Ene a achiziţiona cereale de la persoane fizice, pe care ulterior le vindea, fără a trece în contabilitate veniturile obţinute. Bărbatul în vîrstă de 41 de ani mai este cercetat în acest moment într-un alt dosar alături de alte patru persoane.

Horaţiu Vili Ene, de 41 de ani, a fost condamnat definitiv la trei ani de de arestare preventivă pe numele său şi în cel de-al doilea dosar.
Ene a prejudiciat bugetului de stat prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor fiind de peste 1,1 milioane lei. Craioveanul în calitate de  administrator al SC ECV Craiova, a derulat diverse activităţi comerciale, în perioada 2007-2009, fără a întocmi documentele contabile legale, prin activitatea infracţională creând un prejudiciu bugetului de stat de 1.173.557 lei. Ene a achiziţiona cereale de la persoane fizice, pe care ulterior le vindea, fără a trece în contabilitate veniturile obţinute.

Horaţiu Vili Ene a întocmit facturi fiscale fictive pentru a nu plăti TVA-ul şi impozitul pe profit. Bărbatul şi-a luat şi un partener de afaceri, care a înfiinţat o societate fantomă, iar împreună au prejudiciat statul.

Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie l-a condamnat pe Ene la trei ani de închisoare pentru săvîrşirea infracţiunii de eveaziune fiscală, oar pe Marinescu la doi ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa este definitivă. 

Horaţiu Vili Enene a mai impliact şi alte persoane în afaceri necurate. Daniel Andi Sfîrlogea, Romulus Mihart, Horaţiu Vili Ene, Claudia Ene şi Liviu Marius Călinescu sub acuzaţi de săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, încasarea sau plata dividendelor din profituri fictive, transmiterea fictivă a părţilor sociale deţinute într-o societate în scopul sustragerii de la urmărire penală. Dosarul se află la Tribunalul Dolj, iar următorul termen a fost stabilit pentru data de 15 octombrie.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite