Concurenţi din toate colţurile României la preselecţia pentru Festivalul Naţional „Maria Tănase“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preselecţia se desfăşoară în Sala I.D. Sîrbu a Teatrului Naţional
Preselecţia se desfăşoară în Sala I.D. Sîrbu a Teatrului Naţional

Prin faţa juriului prezidat de maestrul Tudor Gheorghe au trecut astăzi peste 30 de tineri, înscrişi în competiţia pentru „Oscarul“ cântecului popular românesc.

Patru din cei peste 60 de participanţi la preselecţie sunt din Dolj: Nicoleta Boabă, Mihaela ceană, Livia Celea şi Marian Vlad. La Craiova au sostit competitori nu doar din România, ci şi din Republica Moldova, din Serbia şi Ucraina.

„Am avut emoţii, dar cred că au fost constructive. Am interpretat «Balada Eroului necunoscut» şi «Bate vântu' cetina»“, a spus Ana-Maria Pătrăşcioiu, din comuna prahoveană Dumbrăveşti.

Marţi, 22 noiembrie, este a doua zi de preselecţie, urmând ca miercuri, joi şi vineri, publicul din Bănie să îi poată asculta pe scena Teatrului Naţional Marin Sorescu pe cei care au trecut cu brio de juriu, dar şi nume sonore ale folclorului românesc.

Din juriu fac parte dirijori, compozitori şi profesori precum : Ştefan Gigu, directorul artistic  al orchestrei „Dor românesc“, din Bistriţa; Ioan Cobâlă, de la „Rapsozii Botoşanilor“; Marin Constantin, de la „Doina Oltului“; Dumitru Fărcaş din Cluj-Napoca, Niţă Frăţilă, de la Catedra de Etnomuzicologie a Academiei de Arte din Novi Sad; Marius Hristescu, de la Filarmonica Oltenia, Marcel Parica, de la „Doina Gorjului“; Marius Szabo , de la Ansamblul „Transilvania“, şi Nicolae Dumitru, directorul Centrului pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Dolj, organizatorul festivalului.

Câştigătorii vor primi pe lângă trofee şi premii în bani. Marele premiu este în valoare de 1.000 de euro. Locurile I, II şi III sunt răsplătite cu 700, 600 şi respectiv 500 de euro.

Câte 250 de euro se vor acorda concurenţilor care vor lua  cele două premii acordate de juriu şi premiul publicului.

Biletele s-au pus în vânzare la sediul Centrului Creaţiei Populare, strada Alexandru Macedonski nr. 28, Craiova.
Preţul unui bilet pentru o seară de recital este 15 lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite