Concurează la titlul de cel mai vârstnic absolvent de Medicină din lume. Vezi cine e pensionarul cu diplomă de dentist!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Bratiloveanu şi-a împlinit visul de a absolvi Medicina, la anii pensiei
Viorel Bratiloveanu şi-a împlinit visul de a absolvi Medicina, la anii pensiei

Mehedinţeanul Viorel Bratiloveanu, fost asistent medical în Strehaia, s-a licenţiat ca medic la 68 de ani. A trăit toată viaţa cu of-ul că nu s-a dus la facultate şi rămăsese singurul fără studii superioare din familie, unde majoritatea urmase Medicina.

Povesteşte că tatăl său, care a fost chirurg, s-a ţinut de capul lui să pună burta pe carte şi să meargă la facultate imediat după finalizarea Şcolii Tehnice Sanitare de la Severin. Dar nu i-a stat mintea la asta deloc.

„Aveam în cap numai motociclete, maşini şi curse. Apoi m-am însurat şi am renunţat la idee“, îşi aminteşte Bratiloveanu. Bărbatul a lucrat timp de patru decenii ca asistent principal de laborator la Spitalul din Strehaia, iar în 2003 a ieşit la pensie. N-a rezistat decât un an acasă, iar în 2005 a decis că este vremea să împlinească dorinţa tatălui şi visul său, dar să le şi demonstreze celor apropiaţi că este în stare să urmeze Medicina. Zis şi făcut. A venit la Craiova, însă aici nu a avut sorţi de izbândă, spunându-i-se că este deja în vârstă pentru a se mai putea înscrie.

S-a înscris la Facultatea de Medicină Dentară, din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş“ din Arad. „Am plecat asistent din Strehaia şi m-am întors medic. Dacă nu făceam facultatea, muream. Muncisem atâţia ani şi dintr-o dată nu mai aveam nimic de făcut. Am simţit că i-a venit şi ei rândul. Parcă mă împingea ceva de la spate“, mai povesteşte proaspătul absolvent.

Viorel Bratiloveanu şi-a împlinit visul de a absolvi Medicina, la anii pensiei

Click pe poze pentru GALERIE FOTO CU PROASPĂTUL DOCTOR

Spre Medicina Dentară spune că s-a îndreptat pentru că i s-a părut mai tehnică. Fascinat de profesorii care predau acolo, cărora le este recunoscător pentru l-au format ca dentist, n-a lipsit o zi de la şcoală.

„Am avut frecvenţă sută la sută şi le mulţumesc dascălilor de acolo, în special conferenţiarului Virgil Vască, un om deosebit“, mai spune Bratiloveanu. Atâta şi-a dorit-o că de dragul ei a renunţat şi la maşina decapotabilă pe care o avea, a vândut o pădure, iar banii i-a băgat în taxele de la facultate şi întreţinerea la Arad.

A terminat al 12-lea din 60 de absolvenţi ai promoţiei 2011

Pentru licenţă a muncit un an. Lucrarea cu tema „Restaurări protetice fixe. DCR-urile cu filet“, coordonată de conf. dr. Valeria Covrig, i-a adus nota 9,66 şi o medie generală de 8,87.

„Tata ar fi fost mândru de mine“, mărturiseşte Bratiloveanu, reîntors la viaţa de pensionar, pe care ar mai scurta-o cu încă o facultate, cea de Medicină Generală.

„Nu am bani, că aş merge mai departe. Nici nu o să profesez, că mă apropii de 70 de ani şi nu-mi trebuie acum să fac vreo greşeală şi să fiu acuzat de malpraxis“, îşi încheie povestea cel căruia localnicii l-au strigat mereu „doctore“.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite