Concedierile de la CFR,în instanţă. Ion Bulucea„Am fost dat afară fără motiv. La vârsta mea trăiesc din şomaj“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la CFR disponibilizaţi vor să ceară daune morale directorului Şuşeanu  de 10.000 euro
Angajaţii de la CFR disponibilizaţi vor să ceară daune morale directorului Şuşeanu de 10.000 euro

28 de angajaţi din cadrul CFR Craiova au dat instituţia în judecată, nemulţumiţi de faptul că au fost disponibilizaţi, fără motiv.

Ion Bulucea, în vârstă de 43 de ani, a fost dat afară de la Regionala Căi Ferate, după ce a muncit 23 de ani ca şi conductor tren. Bărbatul povesteşte că a fost anunţat că va trebuie să plece şi i-a fost înmânată decizia fără a se i se spune absolut nimic „Conducerea CFR Craiova i-a păstrat doar pe oamenii care au dat bani. Cum eu nu am avut de unde am ajuns la vârsta mea să trăiesc din şomaj. Mai exact directorul Marin Şuşeanu ne-a multat pe anumite funcţii, după care în momentul în care a făcut planul de restructurare noi am fost primi puşi pe listă. Nu este posibil aşa ceva, aşa că am dat instituţia în judecată. Până la urmă eu mi-am făcut bine treaba, iar nimeni nu are ce să îmi reproşeze. Am făcut numeroase sesizări la Bucureşi, iar anul acesta a venit un control de la Ministerul Transporturilor. Am aflat că Şuşeanu a fost penalizat cu 5% din salariu din cauză că nu a respectat schema de reorganizare şi a dat oamenii afară ilegal“, a spus Bulucea.

Disponibilizări şi în luna decembrie

Marin Şuşeanu, directorul Regionalei CFR Călători din Craiova recunoaşte că a fost tras de urechi de corpul de control venit direct de la Bucureşti „Salaraiţii care mă acuza că i-am dat afară au dat compania în judecată, iar mai multe nu pot să vă spun. Am fost sancţionat cu 5%  din salariu pe o singură lună, după verificările care s-au făcut de cei din capitală. Şi în decembrie se mai fac disponibilizări. Planul de restructurări nu a fost stabilit doar de mine. Este venit de la Bucureşti, iar eu nu am făcut altcea decât să îl respect“, a precizat şeful de la Regionala CFR Craiova.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a declarat că s-a făcut un control asupra întregii activităţi a directorului Marin Şuşeanu. Au fost constatate nereguli, iar şeful de la CFR Regionala Craiova a fost sancţionat disciplinar.

 Angajaţii CFR disponibilizaţi au mai declarat că îi vor cere daune materiale directorului Şuşeanu „Noi nu avem acuma cu ce se ne întreţinem familia. Trăim de pe o zi pe alta. Am rămăas fără loc de muncă, aşa că trebuie să ne facem dreptate singuri.“,a precizat Sever Cîmpeanu, un alt angajat din cadrul CFR care a fost disponibilizat.  

Citeşte pe craiova.adevarul.ro săptămâna viitoare cum foşti angajaţi din cadrul CFR povestesc cum se ia şpagă la Craiova 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite