Concedieri administrative la Spitalul Nr. 1 din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii propune ca 100 de angajaţi să fie puşi pe liber. Conducerea spitalului susţine că se confruntă cu defi cit de personal în special la departamentul Juridic, unde sunt doar patru angajaţi.

Ministerul Sănătăţii a definitivat un normativ nou de personal pentru unităţile sanitare, prin care se propune eliminarea unei părţi din angajaţii TESA. Mai-marii ministerului consideră că în spitalele din ţară a fost angajat prea mult personal administrativ. „La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova lucrează 139 de persoane TESA, puţin peste jumătate din tot personalul ministerului pe toate domeniilede activitate. În acest spital lucrează la departamentul Financiar - Contabil26 de persoane“, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii.

Patru jurişti la 1.000 de procese

Conducerea spitalului susţine că, după actualul normativ de personal, spitalul ar trebui să aibă 201 angajaţi. „În acest moment avem 139  de angajaţi TESA, deşi ar trebui să avem mai mulţi, şi anume 201. Noi ar trebui să facem angajări“, a  declarat directorul Florin Petrescu. Acesta susţine că, dacă actul normativ va fi  aprobat, vor fi probleme în special la departamentul Juridic. „Spitalul Judeţean are peste 1.000 de procese şi doar patru jurişti. Abia fac faţă oamenii pe care îi avem angajaţi. Dacă va trebui să renunţăm şi la ei nu ştiu cum vom lucra“, susţine directorul. Acesta mai spune  că lista cu posturile care urmează să fie restructurate va fi propusă direct de către minister. „Decizia este a ministerului. De acolo se decide ce posturi vor rămâne şi ce posturi vor fi desfiinţate“, a completat directorul. Pe de altă parte, liderul de sindicat Sanitas, Ion Cotojman, aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să aprobe actul normativ pentru a decide dacă se vor organiza proteste. „Deocamdată nu putem comenta pentru că nu a fost aprobat acest act normativ. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după dezbaterea publică“, a declarat Ion Cotojman.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite