Craiova: Angajaţii Complexului Energetic au fost trimişi în şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Angajaţii Complexului Energetic au fost trimişi în şomaj tehnic
Craiova: Angajaţii Complexului Energetic au fost trimişi în şomaj tehnic

Cei aproximativ 2400 de salariaţi ai Complexului Energetic Craiova au fost trimişi, prin rotaţie, în regim de aşteptare de la 1 septembrie. Măsura a fost luată de conducerea CEN ca urmare a scăderii vânzărilor de energie.

Mii de oameni de la Complexul Energetic din Craiova vor rămâne fără 25% din salarii în lunile rămase până la sfârşitul anului. Conducerea CEN a decis trimiterea tuturor celor 2455 de salariaţi ai complexului în şomaj tehnic şi, pe rând, fiecare angajat va sta acasă o lună. Măsura a fost aplicată de la 1 septembrie din cauza scăderilor drastice ale vânzărilor la energie. Potrivit directorului CEN Craiova, Constantin Bălăşoiu, vânzările au scăzut de la începutul anului cu 24%. „Resimţim din plin reducerile consumurilor de energie electrică. S-a înregistrat o scădere de peste 23-24% de la începutul anului şi din acest motiv am fost nevoiţi să venim în faţa Consiliului de Administraţie cu propuneri de redresare”, declara în urmă cu o lună directorul Constantin Bălăşoiu.

Ford vrea doar 10% în plus la energie

Deşi începerea producţiei la uzina Ford ar fi putut fi o rază de speranţă pentru CEN, având în vedere că în trecut, reprezentanţii companiei americane estimaseră o creştere cu 50% a consumului de energie termică, nici în acest client Complexul nu îşi poate pune mare nădejde.  Potrivit directorului Constantin Bălăşoiu, cel puţin până la sfârşitul anului Ford a cerut o creştere cu doar 10% a necesarului de energie.

Potrivit unei informări oficiale venite din partea CEN Craiova, Consiliul de Administraţie al complexului a aprobat un program amplu de reducere a tuturor categoriilor de cheltuieli, a cărui valoare se ridică la 20 milioane lei. Pe lângă măsura trimiterii în şomaj tehnic pentru o lună a fiecărui angajat, 150 de angajaţi ai fabricii vor fi disponibilizaţi, ca măsură impusă de Ministerul Economiei companiilor din subordinea sa. În funcţie de vechime, aceştia vor primi între patru şi 11 salarii compensatorii, prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, dar vor beneficia şi de prevederile Ordonanţei 116/2006. Programul de restructurare-reorganizare aprobat de conducerea CEN mai prevede disponibilizarea a 50 de angajaţi în 2010.

 
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite