Craiova: Exclusiv/ Angajaţii Complexului Energetic ar putea fi trimişi în şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Exclusiv/ Angajaţii Complexului Energetic ar putea fi trimişi în şomaj tehnic
Craiova: Exclusiv/ Angajaţii Complexului Energetic ar putea fi trimişi în şomaj tehnic

Cei 2200 de angajaţi ai Complexului Energetic Craiova riscă să fie trimişi în şomaj tehnic din această toamnă. Măsura e determinată de scăderea vânzărilor de energie cu 24% de la începutul anului.

Criza a lovit şi Complexul Energetic Craiova, unitate altădată invidiată pentru salariile mari şi locurile de muncă stabile pe care le au cei aproximativ 2200 de angajaţi. Conducerea CE ia în calcul trimiterea oamenilor în regim de aşteptare, cu 75% din salariu, după cum a dezvăluit aseară directorul Constantin Bălăşoiu. Potrivit acestuia, măsura e determinată de scăderea vânzărilor de energie cu 24% de la începutul anului. „Resimţim din plin reducerile consumurilor de energie electrică. S-a înregistrat o scădere de peste 23-24% de la începutul anului şi din acest motiv am fost nevoiţi să venim în faţa Consiliului de Administraţie la şedinţa de vineri cu propuneri de redresare”, a spus Bălăşoiu.

Pe 31 august, o altă analiză

Una dintre aceste variante viza scăderea drastică cheltuielilor de personal prin două modalităţi: trimiterea angajaţilor în şomaj tehnic sau o zi de concediu fără plată pe săptămână, la cererea salariaţilor. „Propunerea prin care salariaţii ar fi cerut să plece o zi în concediu fără plată nu a fost acceptată în Consiliul de Administraţie pentru că nu avem cum să-i obligăm pe oameni să ceară singuri asta. Am stabilit ca la 31 august să facem o nouă analiză a vânzărilor şi dacă se va constata tot o scădere, vom vedea de când aplicăm măsura şi cum se va face asta. Toată lumea, de la director la ultimul paznic din Complex va fi afectată”,a mai spus Bălăşoiu. Acesta a precizat că este posibil ca măsura să fie aplicată treptat, în funcţie de activităţile care au suferit reducere la Complex.

Salariaţii Complexului spun că situaţia nu le convine, dar nici nu văd altă soluţie de ieşire din criză. Pe de altă parte, aceştia sunt de părere că ar fi bine ca şefii să facă o analiză atentă a atribuţiilor pe care le are personalul existent la unitate. „Am fost deja anunţaţi că e posibil să fie probleme, în sensul că vor să ne trimită în şomaj tehnic. Deocamdată nu ştim nimic mai mult şi ne-am resemnat. Peste tot e criză şi suntem mulţumiţi că ne păstrăm locurile de muncă. Ar fi bine însă să mai rărească din cei care stau şi învârt hârtii toată ziua”,a spus de dimineaţă unul dintre angajaţii Complexului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite