Comandorul Aurelian Cojocaru va fi înmormântat cu onoruri militare.Colegii pilotului vor face demonstraţii aeriene pe parcursul ceremoniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion militar românesc IAR 99 „Şoim" s-a prăbuşit pe data de 22 august  la Craiova, la scurt timp de la decolare. În urma accidentului a decedat pilotul Aurelian Cojocaru, 49 de ani, iar colegul său, Relu Ioana, 35 de ani, a ajuns la spital în stare gravă. Piloţii nu se aflau în misiune, ci participau la un exerciţiu.

Comandorul Aurelian Cojocaru va fi înmormântat astăzi cu onoruri militare, iar colegii pilotului vor face demonstraţii aeriane pe parcursul ceremoniei.

VIDEO

Aurelian Cojocaru era şeful Secţiei de piloţi de încercare, navigaţie şi meteorologie din cadrul Centrului de cercetare şi zbor Craiova şi avea 900 de ore de zbor pe avionul militar IAR 99 „Şoim" cu care s-a prăbuşit.

Avionul IAR 99 „Şoim" este folosit în special pentru instrucţie şi este primul avion cu reacţie proiectat şi construit în întregime în România, intrând în producţie în 1987. Comandorul Aurelian Cojocaru era căsătorit şi avea un copil.

Sicriul cu trupul comandorului a fost depus ieri la Capela Sfîntul Nicoale. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite