Craiova: Portret/ Toma Coconea, singurul român de la Red Bull X-Alps

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Portret/ Toma Coconea, singurul român de la Red Bull X-Alps
Craiova: Portret/ Toma Coconea, singurul român de la Red Bull X-Alps

Tânărul de 34 de ani a participat în urmă cu trei săptămâni la cel mai dur campionat de parapantă din lume - Red Bull X–Alps, desfăşurat în Alpii Europei.

„Şoimul“ Parângului, cum îi spun pritenii lui Toma Coconea, a visat să zboare de pe vremea când avea doar 6-7 ani. Primul zbor a fost, evident, săritura de pe gard. Acum, la 34 de ani, este singurul om din lume care a reuşit să zboare peste munţi cu o targă specială legată de parapantă în care se afla un turist rănit. Originar din judeţul Hunedoara, Toma este cotat printre cei mai buni parapantişti din lume. A început să practice acest sport în urmă cu aproape 20 de ani.  „În 1991 mă aflam la un club de turism în Parâng. Acolo a început perioada de pionierat, ca să zic aşa“, ne-a spus Toma.

Prima parapantă şi-a cumpărat-o în ‘94, împreună cu un prieten. De atunci a început adevărata aventură. „Au fost experienţe la limita de supravieţuire. Nu e uşor să fii blocat pe munte, să te lupţi cu hipotermia. Să lupţi să supravieţuieşti în situaţii extreme. Totul depinde de tine, de forţa psihică. Întotdeauna mi-a plăcut să încerc lucruri noi şi inedite. Să mă testez. E felul meu de a fi“, ne-a mai mărturisit „Şoimul“. Toma este acum instructor de parapantă şi salvamontist profesionist. Are împreună cu un amic un club în Petroşani, unde desfăşoară zboruri de agrement şi cursuri de parapantă. „Facem tot felul de activităţi de agrement. Îmi place să lucrez cu oamenii, să trăiesc prin bucuria lor“, mai spune parapantistul.

Citeşte în Adevărul de Seară de azi cum a trăit parapantistul experienţa Red Bull X –Alps.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite