Craiova: Cluberii şi-au lăsat măştile anti-gripă acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gripa porcină nu îi sperie de nicio culoare pe tinerii puşi pe distracţie.În ciuda faptului că medicii le recomandă să evite locurile aglomerate, tinerii frecventează cluburile şi consideră măştile de protecţie „penibile“.

Panica provocată de numărul mare de cazuri de gripă porcină i-a determinat pe doctori să recomande populaţiei să evite cluburile şi discotecile. Medicii spun că pentru a se feri de noua formă de gripă, tinerii, care sunt predispuşi la această boală, să evite locurile aglomerate cum ar fi barurile sau cluburile.


Am arăta penibil cu mască în club“
Am luat la picior localurile aglomerate din Bănie, ca sarcină de serviciu, bineînţeles, pentru a vedea cum se protejează tinerii de gripa porcină. În clubul Estate e agitaţie mare. Abia îţi faci loc printre coatele de olteni care se mişcă pe ritmul muzicii. „Ce gripă, frate? Păi mergem în club sau la distracţie?“, ne întreabă retoric Emil Rădoacă (23 de ani), primul tânăr interogat. Mergem mai departe. Ne încercăm norocul într-un alt club: Zebrano. La fel, aceeaşi aglomeraţie. Aşa cum ne aşteptam, nici aici nu poartă nimeni mască de protecţie. „Întra-devăr, am auzit că e pericol mare dar cum să vii în club cu mască dintr-aia. S-ar uita lumea la tine ca la felul paişpe. Nu cred că se va întâmpla treaba asta niciodată. Nici atunci când o să fie jumate din populaţie infestate. În plus, arată ca naiba măştile alea. Nu sunt deloc trendy“, ne explică un alt tânăr, Claudiu Oance (24 de ani).


Pe stradă au început să se poarte măştile
Chiar dacă la majoritatea oltenilor nu sunt de acord cu măsurile preventive recomandate de medici, în centrul oraşului sau în cartieni au apărut craioveni cu măşti de protecţie. Fie că sunt stundeţi care se îndreapă către Universitate, fie că sunt pensionari panicaţi de noul virus, câţiva craioveni chiar au luat în serios recomandările doctorilor.

Tu ce părere ai de sfaturile medicilor care ne recomandă să purtăm măşti anti-gripă atunci când suntem în zone aglomerate?

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite