VIDEO Clanul Paris din Olt a încasat peste 350.000 euro din prostituţia minorelor duse în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci persoane, suspectate că au recrutat pentru prostituţie zeci de minore din Dolj, Olt, Gorj, Argeş şi Vâlcea, au fost reţinute în urma unei acţiuni a poliţiştilor de la Crimă Organizată şi procurorilor DIICOT Craiova. Proxeneţii Clanului Paris din Balş-Olt au reuşit să strângă într-un an şi jumătate peste 350.000 de euro de pe urma prostituării româncelor.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului infracţional, cunoscut drept Clanul Paris din Balş, se ocupau cu racolarea şi exploatarea sexuală a mai multor fete, multe dintre ele fiind minore. La percheziţiile de ieri, oamenii legii au ridicat în vederea cercetărilor un autoturism de lux marca Audi, 300 de grame de bijuterii din aur, mai multe computere, telefoane mobile, dar şi aparatură electronică.

Vineri dimineaţă, poliţişti de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova şi jandarmi de la Gruparea Mobilă Craiova, acţionând cu sprijinul SRI Dolj şi sub coordonarea procurorilor DIICOT Craiova, au descins în casele a şapte suspecţi din localităţile Balş, judeţul Olt şi Craiova, judeţul Dolj.

Pentru patru dintre persoanele reţinute anchetatorii au înaintat propuneri de arestare preventivă judecătorilor de la Tribunalul Dolj. Aceştia sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Potrivit anchetatorilor, membrii Clanului Paris din Balş recrutau pentru prostituţie fete, multe dintre ele minore, din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Argeş şi Vâlcea. Până acum poliţiştii de la BCCO Craiova au identificat 24 dintre victim, însă numărul acestora este mult mai mare.

Indivizii foloseau acelaşi scenariu, spun anchetatorii. Se bazau pe naivitatea fetelor care credeau în promisiunile făcute privind un loc de muncă în Italia, în restaurant sau ca îngrijitoare în casele localnicilor. Când ajungeau acolo, erau însă obligate să se prostitueze, iar sumele încasate de la clienţi intrau în buzunarele proxeneţilor. Fetelor le reveneau bani doar cât să mănânce, deşi de multe ori nu mai beneficiau de masă, întrucât nu făceau targhetul impus de proxeneţi. Într-un an şi jumătate, spun anchetatorii, membrii grupului Paris au obţinut din exploatarea sexuală a tinerelor românce venituri de peste 350.000 de euro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite