Clanul Pară scapă din nou de puşcărie. Ilie Pară zis şi „Elvis“ a primit trei ani cu suspendare, deşi este acuzat de fraudă informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Pară zis şi „Elevis“, este un alt membru temutului clan de ţigani din Craiova a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare.  Sentinţa dată de către Tribunalul Dolj nu este definitivă, iar procurorii DIICOT au făcut imediat apel nemulţumiţi de decizia dată.

Ilie Pară a fost arestat pe data de 30 august împreună cu alte nouă persoane, pentru săvârşirea infracţiunii defraudă informatică. Procurorii DICOT au colaborat cu Secret Service şi cu autorităţile din America de Sud, pentru a pune mâna pe reţeaua de falsificatori de carduri. Temutul interlop din clanul ţiganilor Pară a fost filmat chiar în timp ce trăgea bani de la mai multe bancomate din Bucureşti şi Craiova. Procurorii DIICOT au stabilit că doar în perioada 25 octombrie 2009 – 07 noiembrie 2009, membrii grupului au efectuat mai  multe retrageri frauduloase de numerar de la ATM-uri , totalizând aproximativ 200.000 lei. Escrocii dezvoltaseră o  adevărată reţeau şi peste graniţă, care acţiona în Columbia şi Mexic. Tribunalul Dolj l-a condamnat pe Ilie Pară pe data de 19 decembrie la trei ani cu suspendare, însă procurorii au făcut apel nemulţumiţi de sentinţa dată. 

S-a războit cu lumea interlopă din Craiova

În anul 2008, Ilie Pară zis a fost acuzat alături de alte patru persoane de săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, distrugere, lovire, vătămare corporală şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi port ilegal de armă albă. Bărbatul a intrat într-un local peste Enriko Constantinescu, unul din capii lume interlope din Craiova şi a făcut măcel. A tras cu pistolul în văzul tuturor şi a ameninţat cu sabia pe toată lumea din restaurant. Deşi existau probe clare împotriva acestuia, magistraţii Judecătoriei Craiova au decis să îi aplice o pedeapsă de doi cu suspendare. Georgel Enescu, care era pe vremea aceea şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a fost demis din cauza scandalului, care a avut loc între clanul lui Pară şi Enriko Cosntatinescu.  

Procurorii DIICOT au mai stabilit că Ilie Pară zis şi „Elvis“ şi oamenii acestuia au investit banii în bijuterii preţioase, maşini de lux, dar şi în alte bunuri de valoare, în scopul de a le ascunde originea ilicită, pe care le transferau apoi în România, unde erau vândute sub preţul de achiziţie.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite