Craiova: „Bilet special“ de 30 de lei pentru oltenii care călătoresc fraudulos cu RAT-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltenii care vor circula fraudulos cu autobuzul sau tramvaiul şi vor fi prinşi ar putea fi obligaţi să plătească o taxă specială de 30 de lei pe lângă amenda în valoare de cel puţin 100 de lei şi cel mult 500 de lei.

Un proiect de hotărâre care prevede aprobarea unei taxe de 30 de lei pentru fiecare cetăţean care circulă fraudulos cu mijloacele de transport în comun urmează să fie dezăbtut în cadrul şedinţei ordinară de joi a Consiliului Local Craiova.

Conducerea regiei RAT Craiova a propus municipalităţii introducerea unei noi taxe „speciale“ care să fie aplicată începând de luna viitoare pentru toţi cei care circulă fără bilet. Mai-marii regiei au propus ca suprataxa în valoare de 30 de lei să fie practic contravaloare unui bilet special. „Biletul va fi achiziţionat de la agentul constator care a constat contravenţia“, se precizează în raportul întocmit de conducerea RAT.

Decizia pare să fie una menită să umfle bugetul Regiei Autonome de Transport Craiova. Legea spune că cetăţenii care sunt prinşi circulând fraudulos se pot alege cu o amendă contravenţională între 100 şi 500 de lei.

Singura explicaţie pentru introducerea noii taxe ar fi faptul că respectivele amenzi nu sunt achitate de către cetăţenii sancţionaţi iar regia nu îşi demonstrează eficienţa în stoparea furtului. Cu introducerea suprataxei, craiovenii depistaţi fără bilet vor fi obligaţi să cumpere pe loc biletul special a cărui valoare este de 30 de lei.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite