Cine este Genică Boerică? Este acuzat de delapidare, returnări ilegale de TVA şi vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului, însă este cercetat în stare de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversatul om de afaceri din Craiova, Genică Boerică a avut astăzi la Tribunalul Dolj un nou termen în procesul în care este acuzat de delapidare. În dosar mai sunt cercetate încă două persoane, este vorba de Radu Constantin Drăgan şi Aurel Dorian Prie.

În cursul anului 2004, Genică alături de alte două persoane au fost acuzate de grup infracţional, după ce au întocmit  documente fictive de vânzare-cumpărare a unei plantaţii de viţă-de-vie, în suprafaţă de 25 de hectare, aparţinând unei ferme din judeţul Mehedinţi, în valoare de 6,98 milioane de lei. Astfel au reuşit să obţină de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj,o rambursare ilegală de TVA, în valoare de 1,12 milioane de lei. Banii au fost viraţi  în contul unei societăţi comerciale din Craiova, care era administrată de  Radu Constantin Drăgan.

O parte dinbanii obţinuţi de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj, Genică Boerică i-a folosit pentru renovarea unei vile din Poiana Braşov, 600.000 lei au fost transferaţi în contul unei societăţi din Bucureşti, iar 100.000 lei i-au revenit lui Aurel Prie, care este cercetat alături de controversatul om de afaceri din Craiova. Genică şi-a făcut şi lui parte, aşa că 150.000 lei i-a transferat în contul unei societăţi administrate chiar de el.

Procesul în care Genică Boerică este acuzat de delapidare alături de Radu Drăgan Constantin şi Aurel Dorian Prie se află pe rol la Tribunalul Dolj din anul 2009. Astăzi a avut un loc un nou termen în process, însă magistraţii au amânat cauza până în luna ianuarie a anului 2012.

A lovit un om şi a plecat mai departe

Genică Boerică s-a mai ales cu un alt dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului după ce în luna mai a acestui an a lovit pe trecerea de pietoni un tânăr în scaun cu rotile în cartierul Dorobanţi din Bucureşti. Şoferul automobilului Porsche Cayenne, negru, nimeni altul decât Genică Boerică l-a lovit din plin pe tânărul inginer IT, după care şi-a văzutliniştit de drum. Victima este un tânăr din Bucureşti care este ţintuit într-un scaun cu rotile.

Are dosar şi pentru returnări ilegale de TVA

Controversatul om de afaceri Genică Boerică a stat după gratii aproape doi ani, între 2004 şi 2006. Acesta este cercetat pentru rambursări ilegale de TVA de sute de milioane de lei, fiind ,dar şi pentru infracţiuni economice şi spălare de bani. Într-unul din dosare, Boerică a fost condamnat la 8 ani de închisoare, însă la apel judecătorii au hotărât ca dosarul să se rejudece.
 

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite