Cinci persoane sunt acuzate că au ajutat mai mulţi infractori să plece din ţară cu documente false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au ridicat cinci personae care sunt suspectate că au falsificat cărţi de identitate, paşapoarte, permise de conducere pe care le foloseau diverşi infractori nu doar în ţară ci şi în alte ţări europene, SUA şi Mexic. Paul Dumitru, vîrstă de 48 de ani, din Craiova, era cel care conducea reţeaua.

Oamenii legii au ridicat  de la domiciliile acestora aparatura folosită la falsificarea documentelor respective. Membrii grupării fac parte dintr-un grup infracţional organizat, cu ramificaţii în România, Ungaria şi Bulgaria, care se ocupă cu contrafacerea de documente de identitate,utilizate în comiterea de infracţiuni cu cărţi de credit contrafăcute sau pentru persoane aflate în urmărirea poliţiei ori cu interdicţii de a părăsi ţara.

Descinderile au avut loc în această dimineaţă. Dpuă în Craiova, două în Bucureşti şi una în Braşov.În urma efectuării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate în vederea cercetărilor două laboratoare de falsificat documente, mai multe documente false, două laptopuri, două calculatoare, cinci telefoane mobile şi 178 de CD/DVD-uri.

Cinci personae au fost ridicate şi duse la audieri. Membrii grupului infracţional sunt acuzaţo de constituirea unui grup infracţional organizat, deţinere de echipamente în vederea falsificãrii instrumentelor de plată electronică, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, deţinere fără drept de dispozitive şi programe informatice în scopul săvârşirii de infracţiuni infortmatice şi fals material în înscrisuri oficiale.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite