Craiova: Cimitirele parohiale vor fi ecologizate de municipalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Cimitirele parohiale vor fi ecologizate de municipalitate
Craiova: Cimitirele parohiale vor fi ecologizate de municipalitate

Craiovenii sunt îndemnaţi să se alăture campaniei iniţiată de Primărie.

Echipe mixte ale Serviciului Public de Salubritate, R.A.A.D.P.F.L., Compania de Apă „Oltenia” şi beneficiari ai Legii 416 privind venitul minim garantat, vor fi antrenate într-o acţiune a Primăriei de curăţare a buruienilor din cimitire.

Primele locaţii în care se va face ecologizare sunt Cimitirul Bobonete (de pe strada Brestei) şi Cimitirul Evreiesc (de pe strada Bucovăţ).

„Se vor efectua operaţiuni de tăiere a vegetaţiei spontane dintre morminte, strânsul şi transportul gunoaielor, decolmatarea canalelor de suprafaţă, a declarat Carmen Licu, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.

Acţiunea se va desfăşura începând cu data de 13 iulie 2009, în fiecare zi de luni până vineri, în intervalul orar 8.30-15.30, în cimitirul Bobonete de pe strada Brestei, urmând ca după curăţirea acestuia echipele să se mute în cimitirul Evreiesc de pe strada Bucovăţ.

În atenţia municipalităţii stau alte trei cimitire parohiale ce urmează să fie curăţate în cadrul campaniei „Craiova curată” în următoarea perioadă. Este vorba de cimitirele din Bariera Vâlcii, Hanul Doctorului şi de pe strada Bucura.

„Nu este creştineşte ca cei dragi pe care i-am pierdut să se odihnească printre gunoaie şi buruieni. Fac apel la craiovenii care îi au pe cei apropiaţi înmormântaţi în aceste cimitire în care noi vom merge să facem curat-să ni se alăture! ” , îi îndeamnă pe cetăţeni primarul Antonie Solomon.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite