„Chinezii“, la întâlnirea cu oltenii, astă-seară la Naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul, pus în scenă în anul 1970 sub numele de „The Two of Us“, de Michael Frayn, este o piesă într-un act, din patru părţi, cu  o distribuţie formată din doi actori. Una dintre aceste părţi este pusă în scenă la Teatrul „Jean Bart“ din Tulcea.

Craiovenii sunt poftiţi să vadă „Chinezii“ în Sala Amza Pellea, la Teatrul „Marin Sorescu“, de la ora 19.00. Din distribuţie fac parte Cerasela Iosifescu şi George Alexandru. Regia şi scenografia îi aparţin lui Mircea Cornişteanu, asistent scenografie fiind Elena Orbocea.

Piesa s-a jucat prima dată la Teatrul Garrick, unul din cele mai vechi şi mai importante teatre dramatice din Londra, din distribuţie făcând atunci parte Richard Maracini şi Lynn Redgrave.

Potrivit descrierii prezentate de  Naţionalul din Bănie, cele patru piese din „Chinezii“ sunt:

„Negru şi argintiu: O noapte din viaţa unui cuplu de tineri căsătoriţi, aflaţi în vacanţă cu un nou-născut.

Quijote Nou - un tânăr excentric aflat într-o relaţie cu o femeie mai în vârstă, pe care a cunoscut-o la o petrecere unde ea era în stare de ebrietate. În dimineaţa următoare, când ea îl găseşte la uşă, nu-şi doreşte nimic mai mult.

Dl Picior - un englez pare să fi fãcut pasiune pentru  piciorul său musculos, în ciuda soţiei lui invidioase.

Chinamen - o farsă la o petrecere catastrofală, în care cei doi actori joacă toate personajele, această parte a piesei fiind pusă în scenă la Teatrul Jean Bart. Jocul este un tur de forţă al celor doi protagonişti care tot schimbã costume, jucând mai multe roluri, fără efort aparent, dar într-un ritm alert.“

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite