Craiova: Cetatea Banilor este de astăzi capitala muzicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diseară, la ora 19.00, începe Festivalul „Craiova Muzicală“, proiect finanţat de Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional.

Evenimentul, ajuns la cea de-a XXXVI-a ediţie, debutează pe scena Filarmonicii Oltenia cu Wagner, Bach şi Berlioz. Bagheta maestrului Modest Cichirdan va da tonul poveştii numite „Craiova Muzicală“, o poveste în note muzicale, pe o partitură cu o istorie ce are 36 de capitole, scrise de mari artişti ai scenelor lumii. În această seară se face primul pas în aventura de două săptămâni, cât va dura festivalul. Alături de maestrul Modest Cichirdan se vor afla pe scena Sălii Filip Lazăr a Filarmonicii Oltenia, orchestra simfonică a instituţiei, solistele Cristina Anghelescu şi Ioana - Cristina Goicea. Este seara în care melomanii vor asculta Preludiul operei „Parsifal“ de Wagner,  Concertul în Re minor pentru două viori din creaţia lui Bach şi Simfonia fantastică a lui Berlioz.

Suita „Harry Potter“ se cântă mâine seară


La aceeaşi oră 19.00, instrumentiştii Ansamblului „Romanian Young Brass“, avându-l la pupitrul dirijoral pe Mihai Ceascai, vor cânta la trombon, tubă, corn şi trompetă muzică de film. Vor răsuna suitele „Harry Potter“ de John Williams, „Un londonez la New York“ de Jim Parker sau „Tonight“  din  „West Side Story“. Seara de miercuri va fi a folclorului şi a Orchestrei Ansamblului „Maria Tănase“, dirijat de Nicu Creţu, iar vineri, 20 noiembrie, concertul tot va fi Ludwig van Beethoven, interpretat la pian de solistul Daniel Goiţi, cu Radu Popa dirijor, în acompaniamentul Orchestrei simfonice a filarmonicii.
Concert Brahms cu cvartet transilvan

Festivalul „Craiova Muzicală“ va continua pe 24 noiembrie, cu un concert Brahms, de vioară, violă, violoncel,  susţinut de Cvartetul Transilvan al Filarmonicii din Cluj-Napoca, împreună cu pianistul Mihai Ungureanu. Cortina peste festival o va lăsa sublima cantată „Stabat Mater“, pentru solişti, cor şi orchestră, a lui Antonin Dvořák. Se va întâmpla în vinerea din 27 noiembrie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite