Cetatea Banilor, fără bani de aniversare: Iris şi Voltaj, în concert la Zilele Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Minculescu, solistul trupei Iris, va fi prezent anul acesta la Zilele Craiovei
Cristi Minculescu, solistul trupei Iris, va fi prezent anul acesta la Zilele Craiovei

Locuitorii Craiovei vor avea parte, anul acesta, de doar cinci zile de distracţie, fără a fi încântaţi de vedete internaţionale. Dacă până acum eram obşnuiţi cu un festival de mare amploare, ediţia de anul acesta a Zilelor Craiovei cuprinde un program sărăcăcios, care implică bani puţini.

Primăria a definitivat programul Zilelor Craiovei, ediţia a XIV-a, festival care va avea loc între 22 şi 26 octombrie. Manifestările vor debuta cu lansări de carte şi sesiuni ştiinţifice. În timp ce în prima zi va avea loc salonul municipal de fotografie pentru liceeni „Craiova în imagini“, spectacolele vor fi susţinute de instituţiile de cultură din cadrul primăriei: Teatrul Liric Elena Teodorini, Teatrul pentru Copii şi Tineret, Filarmonica Oltenia, Casa de Cultură Traian Demetrescu şi Ansamblul Maria Tănase.

Din păcate, în cele cinci zile, pe scena Teatrului Naţional Marin Sorescu nu se va juca nicio piesă cu intrare gratuită pentru craioveni. Acest lucru se datorează faptului că teatrul din Bănie nu a fost inclus în programul manifestărilor.

Muzică populară în Craioviţa Nouă

Intrarea la spectacolele susţinute de celelalte insituţii de cultură, în aer liber sau în sală, va fi liberă pentru craioveni, în limita locurilor disponibile. În ziua de sâmbătă, 23 octombrie, municipalitatea a programat un concert susţinut de trupa Iris pe Velodromul din Parcul Nicolae Romanescu. În aceeaşi seară vor concerta Voltaj, Magazinul de Muzică şi Black Box. Din programul manifestărilor nu lipsesc Târgul Meşterilor Populari, care va fi organizat pe Esplanada Teatrului Naţional, şi nici concertul de muzică populară din cartierul Craioviţa Nouă.

Spre deosebire de anii trecuţi, când au fost plătiţi regizori celebri să pună în scenă spectacole stradale de mare anvergură, toamna aceasta, atmosfera va fi animată după „propria regie“.

Ediţii anterioare cu nume mari din muzică

În ultimii patru ani, craiovenii au fost obişnuiţi să participe la concerte de talie internaţională de Zilele Craiovei. Deşi majoritatea invitaţilor nu mai erau în vogă la momentul respectiv, municipalitatea a plătit bani grei pentru a aduce în Bănie trupe precum Scorpions şi Bonny M sau artişti ca Michael Bolton şi Ruslana.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite