Craiova: Radu Cercelaru face totul pentru maşina lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă de când era la şcoală l-au fascinat motoarele, iar acum se dedică trup şi suflet transformării Opelului său Calibra într-o maşină pentru competiţiile automobilistice.

Totul a început în faţa porţii, într-o după-amiază, când un tânăr teribilist a venit să-şi expună noul său Opel Calibra, „tunat” de specialişti în domeniu. „L-am văzut la volanul maşinii şi de atunci a început să-mi placă la nebunie modelul, care «aranjat» arată mult mai bine. A fost un moment de referinţă pentru pasiunea mea. Am început să strâng bani ca să-mi iau şi eu una pe care începusem să visez cum o voi schimba”, spune Radu Cercelaru.

Din momentul în care şi-a propus să-şi achiziţioneze modelul Calibra şi până l-a cumpărat nu a durat mult. „Începusem să fac sacrificii pentru a-mi permite noua maşină, iar când m-am urcat la volan mi-am văzut visul cu ochii. Am găsit-o pe internet, pe unul dintre site-urile de profil şi n-am stat prea mult pe gânduri. M-am dus la Piteşti, unde stabilisem să mă întâlnesc cu vânzătorul Opelului şi m-am întors cu maşina visurilor mele. Era mai veche, ce-i drept, dar tocmai asta voiam pentru a-i schimba designul”, mărturiseşte Radu Cercelaru. 

Vrea să participe la show-uri automobilistice

Pasiunea sa  a mers până-ntr-acolo încât şi-a modificat maşina ajutat doar de tatăl său. „Din păcate, nu după mult timp, vârsta autoturismului a început să se cunoască. Pe rând s-au stricat diverse piese. La schimbarea design-ului, dar şi la multe dintre reparaţiile necesare am pus umăr la umăr cu tatăl meu”, a mai adăugat Radu.

Nu este o maşină puternică, dar până la urmă nu a căutat să aibă mulţi cai putere, ci să iasă în evidenţă prin aspect. „Mă simt mândru de realizările mele când văd că alţi tineri întorc capul după maşină când trec pe stradă. Am muncit mult ca să o fac să arate aşa, mai ales că schimbarea design-ului unui automobil nu e lucru uşor. Sunt o mulţime de elemente care îi pot strica farmecul”, este de părere Radu.

Odată cu pasiunea pentru maşină au început şi problemele cu iubita sa. „Prietenii mei m-au admirat pentru că am pus suflet în ceea ce făceam, iar familia m-a înţeles pe cât posibil. Iubita mea, însă nu. Crede că pasiunea mea e mult prea costisitoare şi ne mai ciondănim din cauza asta”, mai spune tânărul.

Pentru a-şi vedea visul împlinit, Radu mai are de urcat încă o treaptă. „Din păcate nu pot participa cu maşina mea la Car Shows. Mai am de lucru la ea până la acest stadiu”, recunoaşte împătimitul de tuning.

Ce îi place
„Cred că trăsătura umană pe care o admir cel mai mult e perseverenţa. Nu aş fi reuşit să-mi îndeplinesc visul dacă nu aş fi perseverat. Cu atât mai mult cu cât nu a fost deloc uşor.“
Ce nu îi place
„Mă deranjează prostul gust cu care sunt aranjate unele maşini «tunate» pe care le văd pe stradă, mai ales când şoferii lor au o atitudine de superioritate faţă de ceilalţi iubitori de automobile.”

Întrebări şi răspunsuri
Ai regretat vreodata invetiţia pe care ai făcut-o?
R.B.:
„Chiar dacă, recunosc, am băgat foarte mulţi bani să-mi transform maşina, iar investiţia a continuat cu reparaţiile, nu am niciun regret. Mi-am împlinit un vis care m-a făcut să mă simt un om complet. Iar asta merită toate eforturile mele.”
Ţi-ai schimba maşina pe care o ai acum?
R.B.:
„Deşi am avut foarte multe probleme cu ea şi toată lumea îmi spune că ar trebui să renunţ, eu nu mă dau bătut. Cred că mai pot investi în ea încât s-o aduc pe linia de plutire. E visul meu şi mi-e greu să-i spun adio, chiar dacă ştiu că e greu s-o pun pe patru roţi atunci când se strică.”

Născut: 28 iulie 1987, Craiova
Studii: Liceul „Constantin Brâncuşi“, student anul III la Drept
Familie: necăsătorit
Experienţă: 7 luni într-un magazin auto

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite