Centura de Sud a Craiovei, 100 de miliarde de lei vechi pe kilometru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a scos la licitaţie proiectarea şi execuţia a 10 km din centura ocolitoare de Sud a Craiovei,. Suma alocată este de 108 milioane de lei, adică mai exact 1.080 miliarde de lei vechi.

Ocolitoarea va porni de la ieşirea din Craiova înspre Bucureşti (zona Qfort), va trece pe lângă Cârcea şi se va intersecta cu drumul Craiova-Caracal în apropierea uzinei Ford. Trecerea peste calea ferată se va face prin realizarea pasaj de trecere. Centura de Sud este drumul pe care compania Ford l-a solicitat statului român pentru a avea o legătură cu drumurile naţionale pe care ar urma să iasă tir-urile cu autovehicule produse la uzina din Bănie.

Valoarea estimată a contractului este de 108.404.227 lei fără TVA, iar durata acestuia este de 78 de luni. Realizarea proiectului se încadrează în strategia CNADNR pentru reducerea impactului negativ asupra mediului, sporirea capacităţii de circulaţie si cresterea vitezei de deplasare în municipiul Craiova. Finanţarea este asigurată de la Bugetul de stat.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite