Centru social de 3,5 milioane de lei în comuna doljeană Malu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Malu mare va primi fonduri europene de 2,5 milioane de lei în vederea reabilitării căminului din comună şi transformarea clădirii în Centru Social.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, săptămâna aceasta au fost semnate patru contracte de finanţare. Beneficiarul unuia dintre acestea este primăria Malu Mare care va primi 2,5 milioane de lei pentru implementarea proiectului ”Reabilitarea căminului internat Malu Mare şi transformarea lui în Centru Social” ce urmeaza a fi implementat în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

„Proiectul , are o valoare totala de 3.547.527,60 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 2.546.819,10 lei, se adresează persoanelor vârstnice aflate în situaţie de dificultate institu'ionalizate ;i neinstitu'ionalizate.La finalizarea proiectului vor fi create spaţii de cazare adecvate pentru un centru social modern cu  70 locuri de cazare, din care 8 locuri pentru persoanele cu handicap locomotor. Lucările prevăzute constau în amenajarea incintei, reabilitarea instalaţiilor electrice, sanitare, termice  realizarea instalaţiilor de detectare fum şi incendiu, reţea de telefonie şi TV, dotarea cu un lift, amenajarea acoperişului la  centrala termică, amenajarea aleilor şi  a parcărilor. Serviciile sociale ce urmeaza  a fi desfăşurate se adresează persoanelor vârstnice aflate în situaţii de dificultate instituţionalizate şi neinstituţionalizate precum şi persoanelor vârstnice cu handicap“, se arată într-un comunicat de presă al ADR Oltenia.

Cel de-al doilea proiect în valoare de 1,8 milioane de lei (1,2 milioane de lei nerambursabili) prevede creeaea unui centru multifuncţional de servicii sociale în Budeşti-Ruda, judeţul Vâlcea, care va vea rol să repvină abandonum şi insituţionalizarea copiilor proveniţi din familii în dificultate, a celor cu dizabilităţi ş a copiilor străzii. În timp ce de-al treilea proiect în valoare totală de 1,08 lei prevede dezvoltarea unei societăţii private, ultimul se referă la dotarea unei tipografii cu echipamente specifice, valoare proiectului fiind de 793.724 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite