Craiova: Oltenii îşi pot petrece concediile în reşedinţa lui Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:  Oltenii îşi pot petrece concediile în reşedinţa lui Ceauşescu
Craiova: Oltenii îşi pot petrece concediile în reşedinţa lui Ceauşescu

O cameră din vila fostului lider poate fi închiriată cu 100 lei pe zi. Sătenii din Rojişte, comuna în care se află vila, îşi amintesc cu plăcere când Nicolae Ceauşescu venea la vânătoare cu elicopterul.

Bătrânii din comuna Rojişte au rămas nostalgici după vremurile când fostul preşedinte din regimul comunist ateriza cu elicopterul în fiecare toamnă, la Bechet, pentru o partidă de vânătoare.

„Nici cât sarea în ochi nu ne-a sprijinit!”

 Oamenii spun că Nicolae Ceauşescu era un bărbat elegant, care purta întotdeauna costume călcate la dungă. „Era însoţit doar de poliţişti. Aveam vreo 38 de ani când Ceauşescu trecea pe la noi. Dar nu ne trata în mod special, ci la fel ca pe toţi oamenii. Nu am auzit vreodată să ne dea ceva în plus, doar pentru că suntem consăteni. Nici cât sarea în ochi nu ne-a sprijinit” , ne povesteşte Gheorghe Stănucă, de 51 de ani. Pensionarul ne mai spune că a admirat de fiecare dată vila în care fostul preşedinte se relaxa câteva zile din fiecare toamnă. „Clădirea aia parcă era zgârie-nori, ca în America. Visam să dorm şi eu măcar o noapte în ea. Ce bine or fi dus-o stăpânii de atunci... Ei trăiau ca ştabii şi noi ca slugile”, adaugă bătrânul. 

În Adevărul de Seară de sâmbătă, din Craiova, vă vom relata povestea unei femei care l-a întâlnit pe Nicolae Ceauşescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite