Cea de-a opta ediţie a RMA aduce la Craiova cele mai importante nume ale industriei muzicale româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai important eveniment muzical din România le aduce fanilor din întreaga țară în Bănie cele mai tari hit-uri ale momentului. Peste 300 de artişti şi dansatori se vor aduna pe 10 iulie, în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova, pe scena Romanian Music Awards (RMA). Evenimentul organizat de Music Channel şi Radio 21 cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Craiova va debuta la ora 19 şi se va încheia la ora 23.

„Suntem mândri să fim din nou gazdele celui cel mai important eveniment muzical din România, care răsplăteşte artiştii pentru rezultatele obţinute“, a spus viceprimarul Mărinică Dincă. Organizatorii aduc şi în acest an în Bănie cele importante nume ale industriei muzicale româneşti.

Artiştii care vor urca pe scena Romanian Music Awards sunt: Alex, Anda Adam, Andreea Bălan, Andreea Bănică, Blaxy Girls, Claudia Pavel, Connect-R, CRBL, David DJ & Dony, Deepcentral, Deepside Deejays, Delia, Distinto, DJ Andi & Voxis, DJ Project & Giulia, Romanian Music Awards Ella, Ellie White, Grasu XXL, Guess Who, Inna, Keo, Liviu Hodor & Tara, Morris, Mossano, Narcotic Sound, Neylini, Play&Win, Puya, Roller Sis & Alice, Ryan & Radu, Smiley, Sunrise INC, Tom Boxer, Vali Bărbulescu, Voltaj.

Vedetele vor fi întâmpinate în jurul orei 17 pe covorul roşu de Giulia şi  Connect-R, pe post de gazde RMA. Romanian Music Awards sunt cele mai importante premii muzicale din România. Organizatorii promit cea mai tare ediţie a RMA. Vor lipsi vedetele internaţionale, dar motivul este unul cât se poate de pauzibil. „Nu vor fi vedete internaţionale invitate pe scena RMA pentru că pieţa muzicală românească este una de mare valoare. Am ales prin această neinvitaţie să demonstrăm forţa industriei muzicale româneşti în lume”, a declarat Giovanni Francesco, General Manager al Music Channel.
Vor veni turişti din Slovacia şi Ungaria

Şi, într-adevăr, Romania are câţiva artişti de renume internaţional  precum Inna, Mossano sau Tom Boxer care fac ravagii pe muzică dance în Europa şi nu numai. Ziarele internaţionale relatează faptul că artiştii români „au luat faţa Spaniei în materie de muzică dance de club, iar piesele lor au reuşit să devină hit-uri în cele mai importante clasamente europene“, a mai adăugat Giovanni. 

Ediţia de anul trecut a fost un show de excepţie. „A fost o manifestare fruntaşă în istoria RMA. Publicul a fost exemplar. Dacă manifestarea ţinea trei zile, trei zile stăteau şi oltenii”, a afirmat Giovanni. La ediţia RMA 2009 cap de afiş a fost rapperul Ja Rule, iar printre invitaţii internaţionali au fost Liana McCarthy, Nexx şi Nelly Ciobanu. La aceeaşi categorie, trupa Iris a avut însă cel mai mare succes. Solistul Cristi Minculescu a urcat  pe scenă pentru prima oară de la operaţia suferită, iar publicul a fost în delir. De concertul organizat în aer liber, fără bilet, se pot bucura toți craiovenii: „Va fi un show de excepţie la care invităm toată ţara”.

Şi-au anunţat prezenţa turişti din Slovacia şi Ungaria. La actuala ediţie stafful tehnic este format din peste 500 de persoane. Anul trecut au fost 27 de tiruri cu întreg echipamentul care valorează în jur de 8 milioane de euro. Gala de decernare a celor mai importante premii muzicale, organizate de Music Channel îşi desemnează câştigătorii în urma voturilor adunate pe site-ul www.1music.ro, unde fanii mai pot vota artistul sau formaţia preferată până sâmbătă, la fiecare dintre cele 14 secţiuni ale Romanian Music Awards 2010.

„Trofeul RMA vine ca o recunoaştere atât pentru munca artiştilor, dar şi pentru cea depusă de casele de discuri şi de producţie, de manageri, impresari, de posturile de radio şi cele TV specializate, cât şi a tuturor celor care alcătuiesc industria muzicală romanească”. Giovanni Francesco, General Manager Music Channel.


Vezi nominalizările RMA pe www.1music.ro


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite