Craiova: Bolnavii din Oltenia sunt îmbrăcaţi şi pansaţi de nemţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O asociaţie din Germania a adus în Bănie două tiruri cu mobilier, lenjerie, dispozitive şi materiale sanitare, pentru a le dona spitalelor.

Unităţile medicale din Craiova primesc materiale sanitare, saltele, lenjerii, paturi pentru bolnavii cu nevoi speciale, noptiere, pijamale, prosoape şi chiar haine pentru pacienţi, printr-o donaţie a Asociaţiei Internaţionale a Cluburilor Lions. Printre beneficiari se numără şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), cel mai mare din Oltenia, la care sunt internaţi bolnavi din toată regiunea.

Produsele, a căror valoare totală depăşeşte 7.000 de euro, au fost aduse cu două tiruri, din Germania. Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş, Iulian Diaconescu, care se ocupă de distribuirea lor, spune că donaţia este mai mult decât binevenită. „Am încercat să dăm câte ceva fiecărui spital, acolo unde am ştiut că este nevoie. Ne sunt de mare ajutor toate aceste donaţii, care au venit la momentul potrivit. Se ştie că în spitalele din România sunt destule lipsuri“, a declarat medicul.

Silviu Măceşanu aranjează saltelele aduse din Germania la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş".

image


De la feşe la scaune cu rotile


Nemţii au mai adus în Craiova materiale sanitare pentru gravidele de la Secţia de Maternitate a Spitalului Municipal Filantropia, dar şi pentru bolnavii de la SCJU şi Neuropsihiatrie. „În cele două tiruri mai sunt bandaje, dispozitive de măsurare a glicemiei, feşe elastice, pansamente, 120 de cârje, antemergătoare, scaune cu rotile, dar şi materiale nou-nouţe pentru blocul operator, precum bonete şi măşti. Ieri şi astăzi am dus câteva paturi pacienţilor cu afecţiuni neurologice“, ne-a spus Daniela Ion, una dintre persoanele implicate în distribuirea acestor produse.

Asistentul medical ne arată una dintre noptierele pe care le vor folosi bolnavii din Oltenia.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite