GALERIE FOTO Ce caută „regele Kung Fu“ la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Randy Williams, unul dintre primii zece maeştri de Kung Fu din lume, ţine seminarii la Craiova. Fondator al Academiei „Close Range Combat“, maestrul Randy Williams susţine la Craiova seminarii de Wing Chun Kung Fu şi face examinările de grad pentru centurile albastră şi galbenă.

Prezenţa la Clubul WU QUAN-LI se datorează faptului că acesta are calitatea de reprezentant pe România al academiei instructorului american de arte marţiale. „Este foarte importantă pentru club prezenţa maestrului Randy Williams din mai multe motive. Pe lângă faptul că luăm contact cu o personalitate apreciată în întreaga lume, seminariile susţinute cu sportivii noştri ridică nivelul valoric, ne propune alte ţeluri şi viziuni în pregătirea pentru dezvoltarea abilităţilor de luptător“, a precizat Silviu Obeanu, directorul Clubului WU QUAN-LI din Craiova.

I-a păzit pe Banderas şi Al Pacino

Randy Williams, unul din primii zece maeştri de Kung Fu din lume

Click pe poze pentru galerie foto

Autorul a nouă cărţi de specialitate, Randy Williams a înregistrat şi zeci de DVD-uri cu tehnici de Wing Chun Kung Fu. Şi-a câştigat notorietatea şi ca bodyguard al vedetelor internaţionale, printre acestea numărându-se Andy Garcia, Al Pacino, Antonio Banderas, Eric Clapton, Phil Collins, Steven Seagal, dar şi trupa U2. Mărturiseşte că nu celebrităţile îi fac misiunea dificilă, ci oamenii care se adună în jurul lor. „Mi-au făcut o deosebită plăcere aceste colaborări,  dar vreau să cred că renumele îmi vine din faptul că practic arte marţiale de 42 de ani de ani, că sportivi de performanţă din lume vin la cursurile mele şi vor să înveţe noi tehnici“, a spus Si Fu Williams.

Născut în China Town

Academia sa este reprezentată în SUA, Italia, Chile, Australia, Austria, Anglia, Germania, Singapore, Africa de Sud, Spania şi Suedia, unde maestrul susţine seminarii. „Merg peste tot acolo unde sunt chemat şi mă bucur să descoper că sunt din ce în ce mai mulţi oameni atraşi de artele marţiale. Eu apreciez în special şcolile serioase, cu instructori bine pregătiţi. E important să spun că sportivii pe care i-am găsit la Craiova sunt foarte disciplinaţi şi bine informaţi“, a mai spus maestrul Williams.

SiFu Randy Williams şi SiFu Silviu Obeanu, profesorul şi elevul său

Click pe poze pentru galerie foto

Maestrul născut în China Town, în Los Angeles, are încă imprimată pe retină imaginea celebrului Bruce Lee, a cărui academie se afla la câţiva paşi de casa în care locuia Randy Williams. În jurul vârstei de 20 de ani a lucrat pentru Linda Lee şi a fost apropiat de Brandon. A primit învăţături de la Sifu George Yau, Sifu Fong Augustin (America) şi Sifu Ho Kam Ming (Hong Kong). Aproape de suflet îl are şi pe Ted Wong, naşul lui Brandon Lee şi elev al lui Bruce Lee, de la care a învăţat sistemul de luptă Jeet Kune Do. În prezent locuieşte în Forest City – Pennsylvania, un colţ de rai unde se antrenează şi îşi poate vedea de o pasiune a sa, creşterea cailor.

Craiovenii l-au mai putut vedea pe Randy Williams în urmă cu cinci ani, la zilele oraşului, când a făcut chiar şi o demonstraţie.

„Sportivii pe care i-am găsit la Craiova sunt foarte disciplinaţi“, Randy Williams, maestru Kung Fu


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite