Craiova: Case noi pentru 37 de familii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Case noi pentru 37 de familii
Craiova: Case noi pentru 37 de familii

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a predat astăzi cheile a 37 de locuinţe ANL în cartierul Potelu. Azi, la ora 11, cele 37 de familii de tineri căsătoriţi se strânseră în faţa celor două blocuri a căror construcţie a început încă de anul trecut

„De atâţia ani am dosarul depus pentru o locuinţă. Stau cu soţul meu şi un copil în casa părinţilor în doar două camere. Era şi cazul să termine odată blocurile astea“, ne-a mărturisit Alina Rusu, de 29 de ani.

Garsoniere pentru unii, apartamente pentru alţii


Din cele 37 de locuinţe, doar 24 sunt apartamente cu două camere, restul fiind garsoniere. Primarul Solomon i-a linişit pe oameni în privinţa chiriei, care va avea o valoare simbolică. „Chiriile nu sunt mari. Pentru garsonieră vor plăti 56 de lei şi pentru apartament 91 de lei. Nu cred că e o sumă foarte mare. În plus, peste trei ani de la predarea lor vor avea posibilitatea să achiziţioneze aceste apartamente la un preţ modest“, a declarat edilul-şef.

Primarul a preferat să le dea cheile noilor chiriaşi, fără să viziteze locuinţele. „Nu mai urc, că le-am văzut o dată. Oricum, sunt mai bune ca celelalte. Meritul este al Agenţiei Naţionale de Locuinţe“, şi-a dat cu părerea Solomon.

O altă veste bună adusă de primar ar fi introducerea transportului în comun în cartierul Potelu. „O să înfiinţăm şi o linie de autobuz care să ajungă până aici. E dificil să mergi până la parc sau în Romaneşti ca să iei un mijloc de transport“, a mai spus acesta. Imediat după ce primarul a plecat au şi apărut nemulţumirile. O tânără care abia a intrase în noua sa locuinţă s-a plâns că uşa nu i se închide bine şi că geamul este spart. „Noi locuinţele astea le luăm pe semnătură. O iau în primire cu geamul spart?“, a spus această supărată foc.

Primăria Craiova mai pregăteşte un lot de aproximativ 120 de locuinţe, construite tot de ANL, care vor fi date în folosinţă cel mai probabil anul viitor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite