Cărţile distruse de inundaţie, inventariate mâine de bibliotecarii Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii instituţiei craiovene consideră daunele uriaşe. Zeci de mii de volume de la sediul din cartierul Lăpuş al Bibliotecii Universităţii din Craiova (BUC) au fost grav afectate de inundaţia de vineri seara, provocată de fisurarea unei conducte de apă caldă, în urma căreia subsolul a fost inundat.

„Încă nu putem să evaluăm prejudiciul, marţi începem inventarierea. Însă este distrus cam tot. Multe dintre volume nu mai pot fi recuperate şi, cel mai probabil, vor ajunge la casare. Avem aproximativ 100.000 de cărţi compromise. Toate sunt exemplare unicat în Biblioteca Universităţii din Craiova, iar cele academice sunt unice în Craiova, unele chiar în Oltenia. Sunt foarte, foarte valoroase“, a precizat Mihai Coşoveanu, directorul BUC.

Vezi AICI galerie foto cu imagini din biblioteca inundată

Printre volumele care au fost afectate de inundaţie şi care nu mai pot fi recuperate se numără „Enciclopedia de Drept Civil“, scrisă în limba franceză, „Dreptul Comercial“, care, datând din 1890, este cea mai veche dintre cărţile distruse, şi colecţia completă Victor Hugo, din 1891.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite