Craiova: Cinci ani de la tragedia provocată de Carmen Păunescu- revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Cinci ani de la tragedia provocată de Carmen Păunescu- revista presei locale
Craiova: Cinci ani de la tragedia provocată de Carmen Păunescu- revista presei locale

Ziarele craiovene scriu azi despre aniversarea a cinci ani de la tragedia provocată de Carmen Păunescu, soţia senatorului Adrian Păunescu, dar şi despre situaţia incertă de la Avioane Craiova, a cărei ofertăde privatizare a expirat.

Gazeta de Sud tratează azi pe larg subiectul accidentului provocat în urmă cu cinci de soţia senatorului Adrian Păunescu, Carmen Păunescu.  Pe 31 iulie 2004, în jurul orei 14.00, Carmen Păunescu, soţia senatorului Adrian Păunescu, care conducea un Hyundai pe DE 70, dinspre Balş către Craiova, în apropiere de comuna Pieleşti, s-a angajat în depăşirea unei coloane de autoturisme. În timpul depăşirii, Hyundai-ul s-a ciocnit frontal cu o Dacie Nova condusă regulamentar din sens opus de Marin Burlan. În urma impactului extrem de violent, Marin Burlan, de 43 de ani, din Valea Mare - Olt, şi soţia sa, Ileana Burlan, de 39 de ani, au murit pe loc. Cele două fete ale familiei Burlan - Laura Florentina, de 18 ani, şi Silvia Ionica, de 15 ani, ocupantele locurilor din spate, au fost rănite grav. Silvia a fost internată la Spitalul de Urgenţă Craiova, iar Ileana a murit la scurt timp după producerea accidentului. După mai multe termene şi recursuri cu care s-a ajuns până la Curtea de Apel Piteşti, Carmen Păunescu a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, iar Florea Burlan a renunţat la pretenţiile materiale.

Avioane Craiova, în vrie, titrează cotidianul Ediţie Specială. Ultima zi în care oferta pentru privatizarea SC Avioane SA Craiova mai era valabilă a trecut fără ca AVAS şi italienii să ajungă la un acord comun. Motivele pe care AVAS le-a expus pentru a explica încetarea negocierilor sunt legate de pretenţiile prea mari ale italienilor.  Cu toate acestea, italienii nu au renunţat şi, conform liderului de sindicat Victor Peţa, şi-au anunţat interesul printr-o scrisoare adresată ministrului Videanu. Situaţia mai mult decât delicată de la Avioane a determinat sindicaliştii să ceară ministerului să facă un plan de disponibilizare, pentru a face fabrica şi mai atractivă.

Se deschide Tabăra Naţională de Muzică Folk de la Calafat, informează cotidianul Cuvântul Libertăţii. De la întâi al lui Gustar, timp de o săptămână, la Calafat se desfăşoară cea de-a XII-a ediţie a  Taberei Naţionale de Muzică Folk, cu participare internaţională, organizatori fiind Casa de Cultură, Primăria şi Consiliul Local Calafat. Spectacolul de deschidere are loc astăzi, începând cu ora 21.00, în centrul civic al municipiului, printre invitaţi numărându-se cunoscuţii folkişti Doru Stănculescu şi Sorin Minghiat. În zilele următoare, pe terasa hotelului “Panoramic” de pe malul Dunării vor urca numeroşi interpreţi, mulţi dintre ei obişnuiţi deja ca la început de august, după ce vor fi cântat pe malul mării, la “Folk You”, să vină la Calafat, pentru “Folk de tabără”. Între aceştia: Mircea Vintilă, Dinu Olăraşu, Cristian Buică, Maria Gheorghiu, Horia Stoicanu, Emeric Imre, Cristian Corcioveanu, Adrian Ivanitchi, Ovidiu Mihăilescu, Adrian Beznă, Marius Matache, Ioan Onişor, Alina Manole, grupurile folk “Cantos” din Bucureşti şi “Karma” din Giurgiu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite